Vítkovy noviny
srpen 2006

Srpen bývá obyčejně měsícem oddychu a nejmenšího náporu v práci. Letos tomu bylo podobně až do doby, kdy se mí zákazníci a zásobovatelé začali vracet ze svých dovolených. Objednávek na náhradní díly začalo přibývat a i v hotových kluzácích oživla aktivita.

V tomto měsíci se udála či nastala řada významných životních změn. V naší rodině Evan získal své první stálé zaměstnání a Karla opustila domov, aby začala studium na vysoké škole. Mým dvoum přátelům, kámošům z cimry na vysoké, také tento srpen přinesl velké změny - jeden provdal svou jedinou dceru, a druhý se stal poprvé dědečkem. Z naší ulice se odstěhovali do jiného města naši blízcí přátelé, a sousedům odvedle se narodila dcerka (obr.).

Tady je pár detajlů o našich srpnových událostech:

Evan začal pracovat u firmy Expeditors , celosvětové dopravní a logistické společnosti s 10ti tisíci zaměstnanci. Jeho povinnost je starat se s týmem spolupracovníků o bezporuchové fungování počítačového centra firmy, které zabírá několik podlaží jednoho mrakodrapu ve středu města Seattlu. Dělá 4 dny týdně po 10ti hodinách, a pak má tři dny volno. Zatím se mu tam líbí.

Mě v práci zaměstnávala koordinace doručení prvního plachťáku po půlroční pauze. Rovněž v neleteckých aktivitách práce přibylo, znovu se mi podařilo získat zakázku na zpracování přehledu ročních příjmů a pracovních podmínek zaměstnanců inženýrských firem v tomto státu. Převáděním dotazníků příjmů na počítač jsem zaměstnal za úplatu Karlu, také vypracováním nové grafické úpravy reklam mé firmy do oborového tisku.

Pro Karlu jsme s Emily měli rozličné domácí placené práce. Z výdělku si bude kupovat učebnice. Poslední den v srpnu jsme Karle pomohli se stěhováním na kolej, krámů měla plný minivan (jaký rozdíl od mých studentských let!), poznali jsme její novou spolubydlící Kelsey a jejich kolej na soukromé škole PLU poblíž Tacomy, tři hodiny přes hory autem odtud.

Emily nastoupila od polovina srpna znovu naplno do svého zaměstnání ve školském odboru. Ve zbylém čase šila látkové výzdoby pro pokoj Karly na koleji, pomáhala jí s přípravami na stěhování, zavařovala broskvové džemy, do zásoby nadělala pesto na přípravu italských jídel, a chodila na procházky.

Ve volném čase se Karla několikrát vypravila za svým přítelem Kjelem do Bellinghamu, a on jednou přijel sem. Karla z Australie přivezené stovky mořských škeblí nechala opatřit dírkami.

Na rozloučkovém mejdanu s přáteli z klubu žurnalistiky společně z těch mušlí vyráběli bižuterie.

Koncem srpna sem do Wenatchee přijel také na krátké tři dny Evan, než začal v práci naplno.

Jezdili jsme na kolech a několikrát si vyšlápli po kopcích v okolí.

Pětkrát se mi také povedlo zaplachtit si ve svém kluzáku, při jednom z těch letů jsem zlomil osobní rekord. Během desetihodinového letu po ozavřené trati jsem uklouzal skoro 750 km.

Většina letu byla nad horami s úchvatnými pohledy na jezera, skaliska a ledovce.

Naše kočka toho nedělala moc. Doufám, že i tvůj srpen byl činorodý.