VN březen 2022


Čas a počasí ve Wenatchee

ČAS  |  POČASÍ  |

 Jiné měsíce | Eseje | Poutě | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Karla | KarmaPodzimka |Právníček | Jídla | Pošli mi email

Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. A když je v textu něco podtrhnutého, tak je to odkaz na něco dalšího.

Nazpět do domovské stránky VN 

Z letiště na západ

Z Missie na východ

Jaký byl březen tvůj ? Hezký den! Zítra si možná zalyžuji. Co ty?
čtvrtek 31. března

První plachtařské orgie letošního roku

Byly skvělé podmínky. Stoupáky nad očekávání. Avšak: Mráz okolo deseti pod nulou. To nevadilo, nabalil jsem se. Ale: Silný nárazový vítr, na hranici bezpečnosti. Stejně jsem se vznesl. Jak jsem byl ve výšinách, nevadilo to. Nějak jsem se musel bezpečně dostat na zem. Mezitím, vychutnával jsem prvních letošních plachtařských orgií. Dokonce se mi povedlo dostat se i do kotle Misie .. podívej se ve "více fotek" podrobněji. Po přistání mi přijel Mark naproti s golfovým vozíkem. Jaký luxus .. oslavili jsme plzeňským u kluzáku LS3A, který Mark rozložil sám se svými přípravky pro práci v trupu pod nosníky křídel.
Snad se brzy OBA vzneseme do výšin !


foto kredit   Emily
čtvrtek 31. března

Práce

Přivstal jsem si, abych nerušen telefonáty a jinými dotazy dohonil skluz. Po několika hodinách jsem se koukl na emajly. Mezi nimi byl jeden s velmi smutnou zprávou. Dlouhodobý a oblíbený místní plachtař MikeN nás nečekaně opustil.



středa 30. března

Srážející se řeky

Tady je fotka z vyhlídkové jízdy poblíž Růžohradu v Oregonu, hned vedle městečka Glide. Zde se říčka "Malá řeka" vlévá do "Severní Umpqy" a vody se čelně „srážejí“! Nancy říká, že je to v létě oblíbené koupaliště.
středa 30. března

Práce

Už od brzy zrána jsem se vrhl do likvidace úkolů - úklidu v domě; odpovídání na dotazy a reklamace od zákazníků; a vypracování osobního daňového přiznání za V+E.

Počasí

Venku silně foukal vítr a tak kluzáky zůstaly zaparkované v hangáru našeho aeroklubu ve Wenatchee.  

foto kredit   Emily
úterý 29. března

Západ slunce u Růžohradu

Emily šla se psem Coco zatímco L+N byli na zkoušce pěveckého sboru.


úterý 29. března

Západ slunce od letiště

Už tolikrát jsem obdivoval zářivé západy slunce po skončení plachtařského dne, během návratu z letiště domů.
úterý 29. března

Kyslík na dýchání

Vyzkoušel jsem, zda lahev s regulátorem pasovala do miniLAKu. Ano. Ta a ještě druhá, stejná, zahálely už léta v našem plachtařském hangáru.

... víc fotek
úterý 29. března

Cestování

Emily letěla do Oregonu za svou maminkou a sestrou. Cestou viděla sopky - svatou Helenu (v popředí) a Mt. Adams (v pozadí).


pondělí 28. března

Práce

Strávil jsem celý den službou zákazníkům.

foto kredit   Emily
neděle 27. března

Plachtění

Kdo nejvíc nalétal byl LeeT. Vlekař. Devět aerovleků. A také instruktor, MikeL. Nejprve tři solo lety, aby byl legální po zimní přestávce létat s pasažéry. Následovali pak přezkušovaní, AlexM a DonF, každý také po třech letech s Mikem. Po úklidu jsem následoval do téměř nehybného vzduchu já v miniLAKu samostartem. Vznášeli jsme se třičtvrtě hodiny, z toho dvacetdva minut běžel elektrický motor. Nad místo vypnutí motoru jsem se nedostal, akorát tak se stačil ve vzduchu udržet či postupně klesat. Bylo však prima si zas polétat. Po létání bylo zajímavé si popovídat s rychle vyspívajícím jedenáctiletým Fjodorem. A také s jeho otcem Igorem, který pyšně prohlašoval, že pilotoval Antonovy AN-24 a AN-26. A také vrtulníky Mi..Jeho ovládání angličtiny bylo tak kusé jako mé jeho řeči.

... víc fotek a videjko
neděle 27. března

Veslování záhy zrána

Byla nízká voda. "Zářivá koupel" vypadala zas jinak. Na Wenatchee se vytvořily dvojí peřeje. Když jsem končil, na Kolumbii vyrazily Laura s Evie.

sobota 26. března

První tři lety sezony 2022

Po skončení aeroklubových činností jsem se nechal vyvleknout AlanemB bez použití motoru v kluzáku. Pak během klouzavého letu jsem motor vyzkoušel. Fungoval bezchybně. Přistál jsem až do zastavení. Vzápětí jsem ihned odstartoval, tentokrát za použití motoru v kluzáku. Po druhém letu jsem zas přistál, ale ne do úplného zastavení a znovu za použití elektromotoru znovu odstartoval. Během třetího letu jsem jednou spadl do čtvrt vývrtky, na okruhu, při až moc agresívním vytáčení stoupáku. Nebylo to úmyslně, ale pro přihlížející aeroklubáky to byla velmi účinná instruktáž. Čeho se při svých letech vyvarovat. Po úklidu kluzáků jsme probrali v klubovně filozofii života; od knihy "Když, Tak" přes Ukrajinu až do Wenatchee.

... víc fotek
sobota 26. března

Ae
roklub se probudil ze zimního spánku

Na snídani v osm ráno v restauraci Country Inn se dostavilo sedm, na letiště pak asi osm dalších členů aeroklubu. Povytahali jsme složené rozmontované kluzáky a čtyři z nich smontovali. Uprostřed odpoledne se jeden z nich dostal do vzduchu. Na příští den se očekávalo pokračování.
pátek 25. března

Služba letectví

Celý den jsem strávil vypomáháním zákazníkům. Dokonce jsem tomu i obětoval lyžování na Missii. Emily tam byla.


čtvrtek 24. března

Literární kočka

Mňoukí ráda spí opřená o knihy. V tomto případě o Dům, který mohl a knihu Kočka v klobouku . Klikni na podtrhnuté a spustí se ti krátká videjka, s předčítáním.


Hovor s Milanem

Mám radost, je mu mnohem lépe.
středa 23. března

Kdo se bojí Virginie Woolfové ?

Odpověď je: Americká poštovní služba ! (ha ha).
Proč? Několik z dvanácti krabic vážících 95 kg obsahujících sbírku knih z pozůstalosti Eda, které Emily posílala učenci z univerzity v Jižní Dakotě, mělo na sobě nápisy, že se jedná o ALKOHOL ! a tudíž byly nebezpečné.
Kompromitující texty jsme museli přelepit. Na poště jsme strávili skoro hodinu.

Mimochodem, proslavená divadelní hra 
z roku 1962, která byla zfilmovaná o čtyři roky později, možná Eda, otce Emily, celoživotního jazykového a literárního specialistu, univerzitního profesora zaměřeného na Virginii Woolfovou, asi pěkně dopálila. Či se mu líbila a nepřiznal to?
Přečti si Děj v
"Kdo se bojí Virginie Woolfové".

Až se vzpamatuješ ze čtení (až do konce ! ) a máš-li ještě odvahu se dozvědět, kdo vlastně ta Virginia byla a čím tolik lidí ve světě ovlivnila, přečti si o ní ZDE v češtině. Ženy, zvláště mezi čtenáři VN ocení co si tam přečtou, ale i muži, pro poučení.

foto kredit   Emily
středa 23. března

Po stopách orlů

Na vodě bylo vyloženě dušičkově. Téměř žádné barvy. Klid. Tentokrát jsem zůstal na Kolumbii. U soutoku s řekou Wenatchee jsem vyfotil orlí hnízdo, vysoko na jednom topolu. Podívej se na fotku hnízda pozorněji. Zda tam uvidíš něco zajímavého? Ano .. Po chvíli partner orel přeletěl na druhou stranu řeky. Abych vykompenzoval vynechanou odbočku po přítoku Kolumbie, prodloužil jsem svou obvyklou trasu od Roury ještě dále na sever. Zábly mi prsty, ale bylo mi báječně.

... víc fotek
úterý 22. března

Česká večeře - vepřo-knedlo-zelo

Emily upekla velký kus vepřového a mezitím připravila horu zelí dle receptu od mé máti. Na mě bylo připravit těsto ze základních přísad na knedlíky. A také později zaučovat kamaráda Karly, Erica, jak používat niť na krájení. Kupodivu se vše povedlo ke všeobecnému uspokojení. Chutnalo nám. Po večeři Eric předvedl kolik se naučil hrát na kytaru. Začal před rokem. Docela mu šly úryvky z jeho oblíbených písní. Mňoukí neutekla.
pondělí 21. března

Práce

Věnoval jsem se zákazníkům.

Sport a kultura

Kanadské husy po sobě zanechávaly neuvěřitelné hromady trusu. Voda na Kolumbii i v deltě byla velmi klidná. Tam jsem potkal vodáka na ručně vyrobeném kajaku. Umělecká řemeslná práce. Dnes se mi povedlo vydrat se až k pátým peřejím. Po návratu jsem sledoval, jak LT zaučoval nováčka Jennilee na skifu. Dával jí třetí lekci, po které J už bude moci jezdit samostatně.

... víc fotek


Amerika - Země příležitosti
(můj podtitulek).
Bezdomovci.
Příspěvek od čtenářky VN.
... víc textu a VIDEO je tady >  (Esej 9)
neděle 20. března

Koňaři

Hned pod Sedlovou skálou je velké oblastní středisko milovníků jízdy na koních, dresáže, dostihů a všeho fajnového okolo koňů. Zrovna měli přebory. Gitka, to by bolo niečo pre teba ...
neděle 20. března

Přivítali jsme jaro

Pospolitost (pomyslná) Druidů z Wenatchee vítá příchod jara 2022 na vrcholu Sedlové Skály, s úmyslem utratit neviňátko (které se nedalo). Podívej se na

... VIDEO

a představ si, že jsi tu také.
neděle 20. března

Sabotáž ruštiny

V roce 1960 vydalo Státní pedagogické nakladatelství knihu "Jak studovat a učit se cizím jazykům". Jistě s dobrým úmyslem. ..

... víc textu je tady >  (Esej 8)

pátek 18. března

Bedna a čas

Někteří čtenáři VN se podivují, a píší - jak je možné že to všechno stihnu co dělám.  Rozhodl jsem se nad tím zamyslet, proč to říkají...

... víc textu je tady > (Esej 7)

sobota 19. března

Veslování

Tentokrát v houfu kamarádů vodáků.



... víc fotek
čtvrtek 17. března

 Oslavovali jsme sv. Patrika se šlapači

Zas po delší době jsem se sešli na večírek s našemi přáteli, u nás, v plném počtu. Vše muselo být v zelených tóninách. I pivo. Okoštovali jsme velký výběr piv, které jsme si přinesli. Emily objednala čerstvě připravenou ale ne ještě upečenou pizzu, ne jednu, ale dvě. Jednu normální a druhou vegetariánskou. I kočka Mňoukí se činně zúčastňovala večirku. Ta místa zeleného piva pila mléčnou syrovátku. Povídali jsme si bez ustátní plné tři a půl hodiny. Na závěr jsme si pochutnali na moučníku, který připravila Judy. Střední zelená vrstva byla z limetky. Jako obvykle jsme vyřešili všechny světové problémy; no ne zrovna úspěšně. Skutečná tragédie se na Ukrajině a v okolí nadále udávala. Podělil jsem se s přáteli o události, které se v mé domovině udávaly, když letopočty končily na osmičku.

...víc fotek
čtvrtek 17. března

Pestrobarevné veslování

Barvy v deltě byly pastelové, fialové odstíny smíchané s červení a hnědí. Zaujal mě vyhlodaný kmen. Vplul jsem do něj. Po deseti minutové silovce v peřejích, kdy jsem se v nich udržel akorát tak stacionárně, jsem sjel k písečnému ostrovu. Tam jsem pozdravil dva skvatery, nezákonné osadnice, kanadské husy. Ty si přivlastnily za své obydlí velký wigwam, který tam přes zimu někdo postavil. Dále již zas na Kolumbii, při plutí podél východního břehu horní delty, na mě zvědavě vykoukly srnky. A zanedlouho i volavka. Ta, když se zvedla, byla doprovázená volavkou další a k nim se připojily ještě dvě. Velmi neobvyklý zjev. Fotil jsem přes rameno a povedlo se mi zachytit tři z nich čtyř. Na závěr veslování jsem zahudl zeleno-červenou písničku.

středa 16. března

Dvě verze západu Měsíce

Časový rozdíl mezi dvěma fotkami jsou tři minuty. Dřívější, tmavší, jsem vyfotil ještě ve tmě na kameru Canon. Druhou na mobil, přiblížil a upravil na světlo.
Přitom jsem zažil tuhle příhodu: (Ze života zaníceného fotografa): Jak jsem ve tmě na zahradě vyhledával místo, odkud by byl nejlepší výhled na a kompozice pro zapadající Měsíc, škobrtl jsem o velké kameny a padal na ně. Švihl jsem sebou ještě ve vzduchu tak, abych nepadl na ty ostré čedičové balvany a místo na ně dopadl na trávu. Skutálel jsem se po pravém boku a paži, kameru držíc ve vzduchu na levé straně. Zdali na trávě ještě byla hovínka od L ?? Ha ha..
úterý 15. března

Symbolický úvod do Vlnového Tábora ...

Před čtyřiceti lety zde ve Wenatchee nastaly v tuto roční dobu plachtařské čtyřtýdenní orgie. Každý víkend se sem sjelo asi patnáct plachtařů se svými kluzáky. Ráno v soboty je sestavili, pak vyrazili přes údolí auty do lyžařského střediska Misie vyřádit se na sjezdovkách, před polednem se vrátili na letiště, skočili do svých kluzáků, aby se záhy vrátili vzduchem zas nad sjezdovky, které nedávno opustili, a tam pokračovali v řádění až do západu slunce. Některým se podařilo skutečně se dostat do atmosférické vlny (na dnešních fotkách velmi dobře viditelné) a vystoupat tak vysoko, že museli používat kyslík. Snad se podaří tuto tradici znovu obnovit ...

... víc fotek
pondělí 14. března

Celý den pršelo

Rmutné počasí a špatné zprávy. Snad se vše zlé v dobré obrátí. Celý den jsem pracoval v kanceláři, na závěr zajel na poštu.


neděle 13. března

Slunné veslování

Obvesloval jsem zkrácený okruh (předtím jsem ten samý den sjezdoval). Na řekách byl naprostý klid a na závěr vystoupala teplota vzduchu na rekordních 17°C. A to ještě není jaro, i když je za humny. Dnešní zajímavost byla kočka na doku. Pětiměsíční Reiley.

neděle 13. března

Lyžování u Saskvače (na Misii)

Na Missii žije sněžný muž, Saskvač. Živí se lyžemi a lyžaři. Ale má velké srdce. Lidem v nouzi poskytuje léčivý elixír. V to možná doufali i závodníci v právě probíhajících lyžařských přeborech.

... víc fotek


Začal zde letní čas

Tak do přespříští neděle bude časový rozdíl mezi tu a ČR +8 hodin.

Chystal jsem se na vodu. Ale její tuhá forma vyhrála. Vyrazil jsem nejdřív na Missii a až pak na vodu. Ve stejný den.

Musím se krotit ve vychvalování možností, které jsou tu k dispozici. Připusťme, musel jsem a stále musím mnohé obětovat, abych těm možnostem mohl být poblíž. (To je na jiné popovídání). Zpět do reality: Z domu, který jsme si před 27mi lety s Emilí koupili, s ohledem na ty možnosti,
je na sjezdovky pětadvacet minut. Na vodu patnáct. Autem. 
sobota 12. března

Zima pokračuje

Ze setkání s aeroklubáky na snídani a pak ukončení přezimování nakonec nic nebylo. Vytahání kluzáků, vlečných vozů a motorových člunů z hangáru bylo odloženo na příští sobotu.

Hádanka

Doma jsme probírali s Emilí staré archivy. Našli jsme fotku z roku 1979. Rozpoznáš, kdo jsou ti lidi na obrázku a kde to asi je ?    >
pátek 11. března

Zas na Kolumbii

Po druhé odpoledne jsem zas vesloval. Voda byla vysoká, mírně to foukalo od jihu. V horní deltě jsem fotil útvary na připlaveném kmeni a pak detajly z "pirátské lodi", stromu, který osamoceně roste většinou coby svůj vlastní ostrov. Je na místě soutoku řeky Wenatchee s Kolumbií. Pak jsem si ještě popovídal s bělohlavým orlem. Poslední fotka je po nákupu potravin. Jak nějaké oranžové oko.

... víc fotek
pátek 11. března

Domácí a služební práce

Bylo zamračeno, akorát tak vhodné počasí pro gruntování a služební administrativu.

Hovor

Pěkně jsme si půl hodinu popovídali s Milanem.


Okolo kanálu


K, L a Em si vyšly na procházku podél zavlažovacího kanálu. Luna se v něm probíhala s míčkem v hubě. Ve vysoké jedli si dva jestřábi vybudovali hnízdo.
čtvrtek 10. března

Mít kde přistát

Plachtařskému instruktorovi MikeL se podařilo dohodnout diskuzní setkání pilotů letadel "všeobecného letectví" s vedením místního letiště. Hlavní obsah diskuze bylo vyjasnění si, kde by mohli piloti menších motorových letadel a kluzáků bezpečně přistávat za podmínek silného postranního větru, ze směru nepříznivého pro přistání na hlavní (nyní jedinou povolenou) přistávací dráhu. Na plánech budoucí úpravy letiště se poprvé objevila (zeleně vyznačená) nová travnatá plocha poblíž našeho plachtařského hangáru. Prozatím pouze 240 m dlouhá. Tak se plamínek doutnající naděje zas trochu rozhořel. Z vedení byli přítomni čtyři pracovníci včetně ředitele letiště a předsedy dozorčí správy, přes telefon inženýr návrhářské stavební firmy, tři pracovníci letecké údržbové firmy, deset motorových pilotů a pět plachtařů.

... víc fotek
čtvrtek 10. března

Spěšná zásilka

Odbavil jsem dodávku náhradních dílů pro opravu trupu kluzáku L23 Super Blaník provozovaného jedním aeroklubem v Kolorádu.
čtvrtek 10. března

Znovu na Missii

Využili jsme svých permanentek, dobrého počasí a skvěle upravených sjezdovek s minimem sjezdařů; byli jsme vděční za tyto možnosti v současnosti, kdy ke kovidu přibyl i R - U konflikt.

... víc fotek a dvě videjka
středa 9. března

Navrátili jsme se do Wenatchee

Cestou okolo sopky Adams jsme napočítali sto osm divokých koní.
 Fotky..

Práce

Přivstal jsem si, ještě v Růžohradu a řešil reklamaci.

Rodina

Po snídani jsme se šli zas podívat za Sheilou. Emily jí doprovodila na lékařskou prohlídku. Na její závěr paní lékařka prohlásila, že na příští prohlídku nemusí až za půl roku. 
úterý 8. března

Se Sheilou jsme si pěkně popovídali a zazpívali ...

.. probrali jsme plno temat, od příbuzenstva přes cenu benzínu, rádio Luxembourg, operu na stanici Vltava po Ukrajinu. Mé tchýni Sheile je nyní skoro 96 let. Stále se zajímá o plno věcí, čte články a luští křížovky.
úterý 8. března

Vyšlápl jsem si do kopců ..

.. okolo údolí, kde žije sestra Emily a nyní také Sheila. Kvetlo tam mezi stromy plno těchto rostlin - adelinia grande.
úterý 8. března

Fenka Coco a květiny

I do Růžohradu již přišlo jaro ... 
úterý 8. března

Kdyby byl Růžohrad uprostřed Čech ...

... kde v Evropě by byla města Wenatchee a Scotts Valley ?

(Ve městě Scotts Valley žijí Evan, Vavřinka, Podzimka a Právníček. 90 km vzdušnou čarou na jih od San Franciska, v Kalifornii.)
pondělí 7. března

Gurmánství

Cestou nazpět jsme se stavěli na večeři v restauraci na břehu řeky Rogue, s názvem River´s Edge. Milane, tebe toto možná bude zajímat. Objednali jsme si tato jídla:

Spařené škeble
  • Ve vlastní šťávě s máslem a česnekem s kousky petrželky a červené ostré papriky
Vepřový bůček
  • Jogurtová omáčka tzatziki (jogurt, česnek, citronová šťáva, olivový olej, strouhané okurky)
  • Opékané hranoly vepřového bůčku
  • Polité omáčkou
  • Hoisin (kvašená soja, česnek, čínské koření; dnes také s tavenou čokoládou)
  • Narvrch strouhané zelí v majonézové nálevce
Salát s opékanou řepou
  • Mascarpone - italský krémový sýr coby “podestýlka” pod salát
  • Opékaná červená a žlutá řepa
  • Mladý salátek zelený a červený
  • Kandované lískové oříšky
  • Kyselá zálivka
pondělí 7. března

Do Ashlandu

Dopoledne jsem pracoval a Emily trávila čas se svou maminkou. Pak jsme po poledni odjeli ve dvou na otočku do Ashlandu zařizovat bankovnictví, na poštu, věnovat knihy místní knihovně a postarat se o prodej auta Sheily. Před domem už kvetly stromy.
neděle 6. března

V Růžohradu

Dopoledne šla Emily za svou maminkou. Já pracoval. Odpoledne jsme si vyměnili role. Tentokrát jsem vzal s sebou kytaru, a se Sheilou jsme zpívali oblíbené bítlsárny. Na večeři jsem připravil tofu na špenátu s burskou omáčkou. Průběžně jsem překonával už čtvrtý den bolest zubu; ta byla ze soboty na neděli tak intenzívní, že jsem skoro nespal.
Kdo nesmí lítat

Od středy 2. března jsou dva členové našeho aeroklubu postiženi nejnovější vyhláškou amerického úřadu pro civilní letectví. Čím se provinili? 
Přečti si TADY  a  TADY.  
sobota 5. března

Diamantové jezero a kaňon Umpqua

Sto kilometrů východně od Růžohradu je
Diamantové jezero. Bylo zamrzlé. Plno rybářů si daleko od břehu vyvrtalo díry do ledu a tam si lebedili. S Emilí jsme si připravili běžky; projet se podél jezera. Při připínání mé zbývající zdravé lyže se i ta porouchala. Vypadl závěs vázání. Tak jsme šli pěšky. Po procházce jsme pokračovali dál na západ, stále se prohlubujícím údolím řeky Umpqua, s exotickými čedičovými útvary, až do Růžohradu.

... víc fotek
sobota 5. března

Procházka s Karlou a Lunou k řece Deschutes


Po snídani odjeli ELAL domů do Kalifornie. Šel jsem se ještě projít s Karlou a Lunou. Ty pak
spolu odjely na sever do Washingtonu.

Emily a já jsme spakovali a douklidili v domě, kde jsme společně všichni strávili prima šest dní.

Po našem odjezdu ze Sunriver jsme doufali, že si cestou ještě zaběžkujeme. To už jen ve dvou - poblíž Diamantového jezera - než dorazíme do našeho cíle - Růžohradu.

Tam hodláme strávit dalších asi pět dní, starat se o domácí zvířata v prázdém domě Larryho a Nancy (L+N) - o fenku Coco, kočku Cece a andulku Sparkles. A hlavně být společností babičce Sheile, která nyní žije dva domy od domu L+N. Ti mezitím přejeli do Palm Springs v Kalifornii vypomáhat tam při dvoutýdenním profesionálním tenisovém turnaji. 

pátek 4. března

Skupinová fotka -  zima Sunriver 2022
pátek 4. března

Podzimka na sjezdařských lyžích - bez vodítka a poutka

Evan traversoval ze západních svahů Samotáře na východní, zatímco ostatní přeparkovali auta. Tentokrát se zúčastnili i Laurel s Právníčkem. Podzimka docílila dalšího stupínku lyžařské svobody, když její otec odpojil do nynějška pružnou hadicí spojené špičky lyží. Sjezdovky pak vůbec nechtěla opustit. Komentovala také často, jak se její růžové rukavice přeměnily na oranžové.

čtvrtek 3. března

Podzimka na sjezdařských lyžích

Poprvé sjela celý sešus bez vodítka. Pusť si čtyřminutové video. Natočeno na sopce Samotář.

... VIDEO
středa 2. března

P+P na hřišti U skály


Zatímco jejich rodiče pracovali jsme s Emily vzali Podzimku a Právníčka vyřádit se venku.

úterý 1. března

Spadl jsem do jámy


Ze spadlé suché borovice jsem odlamoval větve, abych z nich tvořil lyžařské hůlky pro Podzimku. Vtom mi pod nohami podklouzly lyže a já se zřítil do jámy. Upadl jsem zády na kameru. Oba jsme pád přežili. Ale jedna lyže a hůlka ne. Záda se mi pak déle připomínala a v hlavě se mi točilo roztrpčení ze ztráty oblíbených lyží.

... víc fotek
úterý 1. března

Běžkaření poblíž sopky Bachelor


Děcka i dospělí se vyřádili v přírodě. Podívej se na krátké VIDEO.

foto kredit  Emily
úterý 1. března

Záhá příprava na lyžování


Emily zaučovala Právníčka prozatím nasuchu.

... víc fotek