VN  červen 2020



Čas a počasí ve Wenatchee

ČAS  |  POČASÍ   |

 Index | Poutě | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Karla | KarmaPodzimka |Právníček | Jídla | Pošli mi email

Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. A když je v textu něco podtrhnutého, tak je to odkaz na něco dalšího.

Nazpět do domovské stránky VN

Z letiště na západ

Z Missie na východ

Hezký den! Zítra ve středu možná zas bude počasí na plachtění. A také možná uslyším od tebe. Jaký byl červen tvůj?
úterý 30. června

Kouzla posledního dne v červnu

* K pátým peřejím *
* Ranní toileta a šlofík Matyldy *
* Koupel u divizen *
* Byl přenádherný den *
* Co scházelo? *
Hudba - Café 1930 - Astor Piazzolla. Natočeno na řece Wenatchee
Washington USA, 30. června 2020


Práce


Připravil jsem dodávku na Havaj.

Osvěta

Večer jsme si pustili video o nové české hvězdě, IvanoviB. Vzpomínal jsem.
A zde je o divizně.
Podzimka a Právníček s rodiči cestují - v Roseburgu

foto kredit Larry
pondělí 29. června

Práce

Od páté ráno jsem se staral o zákazníky.

Plachtění

O půl jedenácté jsem vyrazil na letiště. Byl předpovězený silný vítr a také byl. Nárazový neměl být až o půl páté. Tak jsem si vytyčil přistát před půl pátou. Samostartu jsem se po předešlých zkušenostech obával, ale ten proběhl v pohodě, i navázání do termiky. Stoupáky byly mohutné a rozmlácené. Dal jsem si mezi, kdy se musím vrátit, než budou ještě obtížnější podmínky přistát. I tak to se mnou mydlilo, když jsem o půl páté přistával, za poryvového větru 35 + km/h.
Dělím se s tebou o báječné zážitky z letu. Vznášeli jsme se ve výšinách !!!




neděle 28. června

Měl jsem pomocnici v kanceláři

Otravné a nevyžádané hovory nechávám na Mňoukí - ha ha !
neděle 28. června

Dva lovci

Úchvatný východ slunce .. a pak opět - losice Matylda!
Na řekách Kolumbii a Wenatchee, Washington, USA
Hudba úryvek Duet pro dvě housle Dmitri Šostachovič
Hudba kredit Maria Crum David Droz Kathryn Castrodale
Natočilo a vytvořilo studio CDVideoCreations  28. června 2020
Klikni sem pro VIDEO.
sobota 27. června

Manekýnka Podzimka

Její teta z Portlandu poznamenala, ..."válí v použití módních doplňků ! "










Zde jsou nově přidané fotky a videa do těchto albumů

sobota 27. června

Cvalík Právníček

V porovnání s panenkou je vidět, jak za ten měsíc povyrostl.
Vnuk Lawson (Právníček) se dnes vydal autem na svou první dlouhou cestu - z Kalifornie až do severního Oregonu. Dnes dorazí do Ashlandu ke svým praprarodičům, kde spolu se svými rodiči Evanem a Laurel, a sestřičkou Autumn (Podzimkou) popřejí Sheile k jejím dnešním 94tinám, přespí v motelu a zítra pojedou do Portlandu v severním Oregonu k příbuzným ze strany Laurel.
Právníčkovi jsou dva a půl měsíce, a je skutečně cvalík.
pátek 26. června

Tři lety v miniLAKu

S Markem jsme sestavili miniLAK s námi opraveným podvozkem a brzdou a za přihlížení DavaG a LeeT jsem obletěl tři okruhy okolo vzletové/přistávací dráhy. Při třetím okruhu se motor začal přehřívat a tak jsem okruh udělal zkrácený. Bylo poledne. Vzduch se ohřál na 32°C, vítr vál od severozápadu sílou 33 km/hod s poryvy 40 km/hod. Vítr měl být později silnější a s ještě většími nárazy, tak jsem byl rád, že zkouška byla za mnou. Na další poletování si ale budu asi muset počkat; v příští dny má prý být nevhodné počasí pro plachtařinu. Získaného času jsem využil k demontáži kluzáku CD a umístění místo něho miniLak do plachtařského hangáru, abych nemusil platit dvojí skladné. Mark mi poslal video z posledního okruhu. Na závěr albumu jsem přidal výsledek práce místní letecké opravny na klubovém kluzáku L33 Solo. (Před měsícem se jednomu členovi "podařilo" vrazit při dojezdu z přistání náběžnou hranou křídla do jednoho ze světel lemujících 
vzletovou / přistávací dráhu. Poslední fotka je z bohužel nevyužité nádherné vlny, která se vytvořila poblíž letiště.
pátek 26. června

Do půli třetích peřejí

Zaradoval jsem se, zas se povedlo dostat se za záhyb řeky. Na závěr jsem se zas pěkně vykoupal, tentokrát v deltě řeky Wenatchee.
čtvrtek 25. června

Montáž sestavy podvozkového kola a údržba brzdy

Vstal jsem o půl páté a sloužil zákazníkům. V sedm jsem na letišti přeparkoval vlečňák a vytáhl z něj do hangáru kluzák miniLAK. O deváté mi přijel MarkA asistovat. Znovu, bez jeho pomoci, znalostí, nástrojů, povzbuzování bych nikdy sám tento projekt nebyl schopen dokončit.
V jedenáct jsme byli hotovi s hrubou montáží. Pak ještě přišel obtížný úkol doplnění hydraulické kapaliny do soustavy brzdy a odvzdušnění systému. Nakonec Mark dotáhl svým číselným nástrojem přívod hadice do brzdy na krutnou hodnotu 120 liber/inch a kontrolovali jsme, zda pod podložkou neteče. Následovalo přezkoušení všeho.
Mezitím, na obloze na západě byly všude kumuly, se základnami odhadem tak v 12.000 stopách. Bylo už zas dobře přes 30°C. Já jsem ještě od probuzení nejedl (bylo 14 hodin) tak jsem řekl Markovi, že se po obědě vrátím. On říkal, že tam ještě nějakou dobu bude a pomůže mi kluzák sestavit.
Jak jsem se doma naobědval, začalo se mi hrozně chtít spát a tak jsem ulehl dát si krátký šlofík. Ha ha .. vzbudil jsem se až za dvě hodiny. Zavolal jsem Markovi a omluvil se mu, přiznal jsem, že jsem usnul. Smál se a že už nejsme mladí, jako jsme bývali.. tak kluzák sestavíme snad zítra .. (také si prý schrupnul).
středa 24. června

Letečtí mechanici v praxi

Montáž 
kola do miniLAKu musela být odložena. Ukázalo se, že litevci mi poslali nedodělávku. S Markem jsme dodané díly museli metalurgicky dokončit, aby vůbec mohly být sestavené.

Skončil jsem v pět, protože o půl šesté přijela Karla, na rodinnou oslavu jejích 32. narozenin. Hodně jsme povídali. Smáli jsme se, jak Luna - kdykoli jsme jí to umožnili - pádila k javoru prohánět veverky.
středa 24. června

Veslování s JoeM a první letošní koupel v Kolumbii


Dnes jsem měl velmi napilno.
Vstal jsem v půl páté. V sedm jsem se koupal. Od půl deváté do půl třetí jsem sloužil zákazníkům. Doufal jsem, že se ještě dostanu k montáži kola do miniLAKu. 
úterý 23. června

V roli leteckých mechaniků

Dnes jsem se pustil do renovace kola miniLAKu. Včera večer mi kurýr UPS
přivezl poslední potřebné díly. Údržbová příručka kola byla skvělá a současně tak strašidelná, že mě hned od začátku odradila od snah udělat renovaci sám. Doufal jsem, že francouzský výrobce, Beringer, bude mít ve své americké pobočce servis s člověkem, který by to za mě kvalifikovaně udělal. Když jsem jim před pár týdny volal, zdvořile mi vysvětlili, že jsou prodejní a služební středisko (něco jako já se svou firmou). Objednal jsem po konzultaci s nimi potřebné díly. Kurýr UPS s nimi zakličkoval a tak jsem je dostal až včera. Dnes se podařilo !!!
Zprvu se mi vůbec nezdařilo ze staré, poškozené pneumatiky, kolo vyprostit. Do toho mi volali mí zákazníci. Ale i kamarád MarkA, který nabízel svou technickou pomoc. Sám měl problém se spáleným bojlerem na vodu ve svém domě a současně byl pod nátlakem své ženy, že ona přece nemůže čekat na příští den na další osprchování. Až odpoledne se mi podařilo dvě půle kola z uvnitř pneumatiky vytáhnout. Podle příručky jsem vše pečlivě omyl jak se smělo jen vodou a mýdlem, zbavil všech nečistot a čekal jsem na Marka, aby mi pomohl vyšroubovat ventil. Proč? Kolo se muselo dát do TROUBY na teplotu jako když se peče půl hodiny
nějaká večeře (rozsah teplot byl přesně definovaný), aby se vše roztáhlo a staré ložisko vypadlo. Pod ventilem ale bylo gumové těsnění a to by se spálilo. Mark, zřejmě stejného založení jako já, se snažil najít snažší řešení. Zatímco se nám ventil vyšroubovat nedařilo, zkusil vytlačit staré ložisko svými prsty, kdyby se to náhodou povedlo.  POVEDLO SE! A i dokonce i ručně vtlačit ložisko nové, které přišlo včera. HURÁ!!! Nyní šlo již jen o smontovat vše nazpět do nové pneumatiky, tak, abychom nepřiskřípli nové těsnění. Sešroubovali jsme obě půle dohromady potom, co jsme jí stlačili skřipci za pečlivého přihlížení, zda je vše správně sesouhlasené. Na závity šroubů dal Mark předepsané lepidlo a zatáhl je svým táhlem, které číselně měří hodnotu utažení (musela být přesně dodržená). Pak jsme obtáhli obvod pneumatiky tlustým provazem a seškrtili ji kroucením provazu, až se plášť přiložil na okraje kola a to se dalo ruční pumpou nafouknout (je bez duše). Má být nafouklá na 4,8 atm. Po dni vyčkání se má ukázat, zda se povedlo. Změřili jsme hodnotu nafouknutí. Nemá poklesnout pod 90%. Zdali se mi bude dobře spát ???
pondělí 22. června

Plachtařská instruktáž

Od jedenácti jsme začali. Na letišti byli Alex (nyní již držitel průkazu soukromého pilota). Ten si chtěl osvojit si pilotáž ze zadního sedadla. Jeho patnáctiletá dcera Sophia chtěla dělat nácvik pomalého letu a zabraňování pádů. Začli jsme s ní, po přezkušovacím letu ve dvojím jsem jí pustil na solo. Pak jsem letěl s Alexem, tentokrát já v luxusu na předním sedadle. Alex pak letěl ještě tři další lety ve dvojím s jinými aeroklubáky, nadále ze zadu. Já jsem odskočil do své kanceláře vyřídit spěšnou objednávku a odeslat jí zákazníkovi do Jižní Karoliny. Nakonec jsem letěl se Sofií, nácvik v termice přespolního letu. Ta však byla jen ve formě teplých proudů stoupajících z čediče skal Syslího hřebenu. Byl to zajímavý styl svahování bez větru. Po létání a vyhodnocení jsme ještě probírali všechno možné i filozofické úvahy. Alex byl toho názoru, že lidstvo už prohrálo v soupeři s roboty.
pondělí 22. června

Setkání s cyklistou Ericem, veslování s JoeM

Na doku někdo spal. Ukázalo se, že to byl putovník Eric. Jel na kole. Začal v západní Pennsylvánii. Pak objel Floridu a přes Státy sem. Některé úseky vzal vlakem. S JoeM jsme vyveslovali k silničnímu mostu přes Wenatchee. Nad horním mostem na Kolumbii jsem popřál dobrou chuť orlovci ke snídani.

Putování

Emily vyrazila ke Kanadě, kde se setká na tři dny s kamarádkou z Bellingamu. Vzala si s sebou český nafukovací dvoukajak.

Práce

Pokračoval jsem s prací v kanceláři.


neděle 21. června

Plachtění a piknik se žáky

Včera byl krásný západ slunce. Ten je zachycen na začátku albumu. Další obrázky jsou z prvních lekcí v přespolním létání, které jsem dal žákům Alexovi a Sophii. Povečeřeli jsme společně v jednom parku ve východním Wenatchee.

Navečer jsme si promluvili a vidělil jsme se s Evanem a Podzimkou, přes videofon. Zazpívali jsme si pár písniček s kytarou. Evan nám ukázal své kresby. Bylo prima se vidět a slyšet se.
neděle 21. června

Překvapení na Den otců - Emily, Karla a Luna na letišti


Sedmý díl Historie poutě Vítka na Západ
Kapitola 84. Žádost o vydání čs. pasu
PUSŤ SI TOTO VIDEO, SE ZVUKEM

Libore, Jane, Sášo, a všichni ostatní,
Fenomenální, skvělé, ohromující!!! Jsem nadšený, jak jste dokázali stmelit koncert Brutusu v Pavlíkově v dubnu 2019 ve vynikající kvalitě jak obrazové, tak nyní hlavně zvukové.
GRATULUJI A DĚKUJI !!!
Pro ty, kteří tam byli, jsou tato nová videa na YouTube nádherným připomenutím vzrušujících zážitků.
Pro ty, kteří tam nebyli, jsou ta videa připomenutím, co zmeškali a povzbuzením, aby se co nejdříve zase někde na vystoupeních Brutusu navzrušili.
Všem na rozdělovníku, doufám, že vás virus nezklátil a nezklátí. Těším se, že zas spolu někdy budeme a zazpíváme si. 
Zdravím vás všechny,
VÍTEK
sobota 20. června

Z drátů se kouřilo

Když jsme s Markem nedávno otočili kluzák CD vzhůru nohama při obnově obutí, nějaké dráty se až moc sblížily. Když jsem před čtvrtečním letem připnul baterii, nastal až příliš podezřelý klid. Po hodině snah jsem baterii vyvrhl z kluzáku pro přebytečnost a krásný 350 km přelet odlétal bez elektriky. Následující den jsem se snažil dělat opravu. Začlo se kouřit z těchto špageti drátů, potom, co jsem pojistku obskočil. Chápeš to?  No, ještě je čas se přiučit a osvojit si správné přístupy řešení. Ivane, čteš tohle???
sobota 20. června

Díly z Litvy přišly

Sláva! Jsou tu. Sice jsem Litevcům vytknul, že se nestrefili při vyvrtání odlehčovací díry v jednom trojúhelníku, musím vzít, jak je. Jiné nyní neměli. Ach jo.
sobota 20. června

Motorařina

Bylo pošmourno a klidno. Ideální pro výuku letů v motorovém letadle. Oba Sophia (na obr. se žlutou rouškou) a Alex (dále v albumu) toho využili. JohnR, jejich instruktor (81ti-letý veterán pilot, stěžejní člen našeho aeroklubu) je uváděl do jiných míst údolí, kde se mohou vyskytnout při nácviku přespolního plachtění v kluzácích. Oba nadšení studenti se těší na další den létání. Jaká radost!
sobota 20. června

Veslování - jedl jsem se srnkou

Bylo pošmourné ráno a mrholilo. Od doku jsem doprovázel bobra, až plácl ocasem a potopil se do své nory. Výše, proti proudu Kolumbie, na ostrohu u laguny se na břehu krmil mýval něčím z bahna . Uprostřed dolní delty jsem sdílel dary přírody se srnou. Ona si pochutnávala na šťavnatých listech, já na moruších. Povídali jsme si. Koukni se na video.


Podvod

Snažil jsem se koupit pojistky v železářství. Při platbě kartou ta byla zamítnutá. Volal jsem vydavateli karty a ukázalo se, že nějaký autobazar v Columbusu v Ohiu, 3.715 km po silnici vzdálený od Wenatchee, strhl bez povolení z mé karty tři tisíce dolarů. Podvod. 
pátek 19. června

Práce

Strávil jsem dopoledne v kanceláři.

Příbuzní

Rmoutil jsem se ze smutné zprávy. Dnes zemřela Lena a tak mi zůstaly jen dvě přímé sestřenice. Blanko, posílám ti mou upřímnou soustrast.

Plachtařská instruktáž

Oblékl jsem se do varovné žluté vesty a připojil jsem se na křižovatce vzletových drah k JohnR, LeeT, DaveG, AlexM, SophiaM. Alex mě předem požádal, zda bych mu dal letovou instruktáž v přespolním plachtění. Kumuly se sice začaly objevovat, ale byly od letiště hodně vzdálené. Navíc vanul silný nárazový vítr. Instruktáž jsme odložili, až by byly příhodnější podmínky. Bohužel ty přišly až v pozdní odpoledne, když už jsme vše sklidili a Alex začal popíjet pivo. Avšak předtím letěl jeden samostatný let; a Sofie dva tréninkové ve dvojím, jeden s Johnem a podruhé se mnou.


Večer jsem uvařil tofu se špenátem na omáčce z burských oříšků.

Pokračoval jsem v psaní Poutě. Čtenář se dozví, co v červenci 1977 uveřejnil světový tisk:


Sedmý díl Historie poutě Vítka na Západ
Kapitola 83. Amnestie
čtvrtek 18. června

První požár sezóny

WENATCHEE - Stepní požár v kaňonu č. 2 byl zadržen na přibližně 125 akrech. Ruční posádky, vrtulníky a letadla zastavily šíření ohně hluboko do kaňonu č. 1, řekl šéf hasičů Brian Brett ze základny požárníků okresu Chelan County č. 1. Oheň byl považován za uzavřený kolem 18:20 hodin. (Večerní fotky jsem udělal po půl osmé večer cestou z letiště.)
čtvrtek 18. června

Výšlap k Dvoum Ceckám



S Emilí jsme si vyšlápli na kopec západně od Wenatchee.
čtvrtek 18. června

Plachtění s Markem



Zůstal jsem v oblasti vypnutí až Mark vystoupal na mou úroveň a sešli jsme se nad vrcholem Missie. Pak z výšky 8500 stop jsme začli klouzat ke štítu Mt Stuart a další asi 15 km na západ. Pak jsem letěl směrem k Mt Cashmere, Mark východněji. Před Cashmerem jsem zabočil na sever a letěl směrem k Ledovcovému štítu až nakonec přes Holden do Stehekin, a nazpět. Viz mapa a fotky v albu. Zajímavé bylo, že tentokrát jsem letěl jen na pneumatické přístroje. Byl překrásný plachtařský den.
čtvrtek 18. června

Práce

Od pěti rána jsem pracoval v kanceláři. Pak od půl deváté jsem se hodlal připojit k Emily, která nenašla nikoho na výšlap a obrátila se na mne, zda bych jí nedoprovázel při výstupu na kopec zvaný Dvojí Cecky.
Na odpoledne jsem doufal, že vybyde čas jít plachtit. Mělo být na to dobré počasí. Kluzák jsem měl již od úterka sestavený.

Pokračoval jsem v psaní Poutě. Čtenář se dozví co stálo v mé žádosti o milost, úředními cestami odeslané soudruhu prezidentovi ČSSR v červnu 1977:

Sedmý díl Historie poutě Vítka na Západ
Kapitola 82. Žádost o milost

středa 17. června

Práce

Celý den silně foukal vítr, sice se tvořily kypré kumuly, ale vítr byl nad klubové limity. Strávil jsem celý den v kanceláři a večer ugriloval pro dva marinované kuře a květák keri.

Pokračoval jsem v psaní Poutě. Čtenář se dozví o kritických okamžicích v červnu 1977:



Sedmý díl Historie poutě Vítka na Západ
Kapitola 81. Nekonečné tři hodiny
úterý 16. června

Prodali jsme dům

Jak v nějaké James Bondovce jsme se zamaskovaní sešli uprostřed parkoviště obchodního střediska ve Wenatchee. Prodejci Emily a já, kupec, kterému je stejně jako Evanovi a notář (v červeném). Žádná panika! Ještě máme vlastní střechu nad hlavou. Dům, který jsme prodali, jsme asi patnáct let pronajímali. Nyní jsme už toho měli dost a snad už budeme mít od s pronajímáním spojených vzrůš pokoj. 
úterý 16. června

CD dostala nové obutí

Už se mi zdálo, že pneumatika na větroni, ve kterém jsem nalétal ke třem tisícům plachtařských hodin jevila známky pleši. Novou pneumatiku i duši jsem měl již delší dobu nachystané. Se zajímavou historií. Ty vykonaly dvojí přelet Atlantiku. Výrobna Blaníků je nakoupila v Americe a pak mi je dodala coby Blaníkovské. Zákazník to nesežral a objednávku mi vrátil. Tak toto obutí, které bylo i v Česku, našly svůj nový domov v kluzáku CD ( = Charlie Delta).
Při výměně pneumatiky, kterou jsem na tom kluzáku dělal poprvé (možná moji dřívější partneři ji udělali), jsem si procvičil zručnosti, které budu potřebovat k nutné další výměně, tentokrát na kluzáku miniLAKu.
Náhodně se během výměny objevil i kamarád z aeroklubu, DaveG. Ten když uzřel CD vzhůru nohama, pronesl, .. "Ty jsi se pustil do ničení kluzáků?" Odvětil jsem, .. "Ano, je to moje nové hobby."
úterý 16. června

Sváteční jízda

Na vodě byl báječný den. Koukni se do albumu i na videjka. Maminka morčák s mláďaty.

Podívej se na toto VIDEO.

Šestý díl Historie poutě Vítka na Západ

80. kapitola   Přípravy na emigraci



pondělí 15. června

Práce

Venku bylo pošmourno. Věnoval jsem se zákazníkům. Dopoledne jsem dostal zprávu. Jeden vodák urazil kormidlo ze skifu, který běžně používám. Přislíbil jsem pomoc při opravě. Navečer jsem opravu provedl. Pak jsem upekl chutnou večeři s rybou wei.

Právníček

neděle 14. června

Dojení sekačky

(Napřimování a naostření nože)
neděle 14. června

Veslování na 3 M

Moruše, mývalové a morčáčci. S těmi posledními jsem si zas rozdal závody. Neskutečné! I na své nejvyšší tempo, kterého jsem na skifu docílil, mě hladce pobily a uplavaly mi. Asi vesluji moc pomalu. I když -

Nové fotky a videjka Podzimky a Právníčka

Přidal jsem do stávajích alb pro květen a založil nová pro červen. Pro fandy a hlavně fanynky batolátek a mrňousů. Zajímavá je jedna fotka kde je Právníček s panenku vyfocený na začátku května, a pak na konci. Všimni se rozdílu v růstu. Za povšimnutí také stojí video Podzimky jak udržuje rovnováhu na skůtru na pěšině okolo jejího domu, to video je v červnovém albu.

Podzimka    květen    červen

Právníček    květen    červen


Šestý díl Historie poutě Vítka na Západ

79. kapitola   Na křižovatce

sobota 13. června

Práce

Strávil jsem celý den v kanceláři a vykonával jsem všechny podružné práce, na které jiné firmy mají štáby svých lidí: řídící, provozní, technické, finanční, údržbářské, personální i uklízecí. Vyšetřil jsem čas na přidání další kapitoly do "Poutě".

pátek 12. června

S Karlou

Pomáhal jsem Karle zbavit se zarputilých a otravných problémů s kanalizací v jejím domečku na kolech. První fotka ukazuje okolí, kde v pozadí pod horami nyní žije. Pak jsme šli krmit dva plnokrevné mustangy. Bylo nám spolu dobře.
pátek 12. června

Závodění s morčáčky

Nejdřív vysvětlení toho neobvyklého slova. V češtině jsou morčata (hlodavci) a morčáci (rod potápivých kachen). Dnes jsem závodil s prťavými kachničkami. Tyhle kachny jsem dříve pojmenovával jejich rozšířeným jménem merganser, než jsem zjistil, že česky se jmenují morčáci. A ještě předtím, než jsem věděl, že jsou merganser, jsem jim říkal "tryskáči". Létají běžně rychlostí 160 km/hod., těsně nad hladinou a jejich křídal vytvářejí svištivý zvuk.

Dnes maminka kachna / opatrovatelka podávala výuku, jak se na takový vzlet hned odmlada připravovat. Křídla morčáků jsou krátká a potřebují získat velkou rychlost, než se vůbec vznesou. Většinou je používají při déle trvajícím potápění pod vodou, při zaobstarávaní si potravy. Žerou ryby.

Nyní dnešní vzrůšo: U soutoku Wena s Kolumbií jsem se setkal se skupinou skládající se z instruktorky a šestnácti žáků/žákyň. Obsah lekce byl, jak získat velkou rychlost na vodě a výdrž. Obojí byly neuvěřitelné. Dnes jsem se rozhodl dokumentovat obojí vědecky. Díky časovým záznamům na fotkách, které jsem udělal při začátku a konci závodu s morčáčky, a následně mezi začátkem a koncem splutí po trase, kterou jsme se předtím proti proudu, jsem mohl vypočítat následující ohromující údaje:


  • Sotva 10 cm veliká morčáčka se dokázala hnát proti proudu řeky nepřetržitě po celých 23 minut, než si odpočala
  • Přitom urazila vzdálenost 3,2 kilometru
  • a pádlovala packami a odstrkávala se od vody křidélky rychlostí 8,5 km/hod. !!!

Rychleji, než já se dlouhodoběji dokážu na skifu pohybovat. Podívej se na mapku
trasy "závodu".

čtvrtek 11. června

Práce

Celý den jsem pracoval v kanceláři a pak večer uvařil musaku, zapomněl jsem na česnek. Stejně i tak chutnala dobře.



středa 10. června

S JoeM za morušemi

S kamarádem vodákem jsme obveslovali tři místa, kde se dá ze skifu mlsat. Moruše už vesele dozrávají a bude jich spousty.

Potěšili mě spolužáci PepaK a IvanB napsáním. Snad ještě dnes odpovím.
úterý 9. června

Na Missii napadl sníh !!!

A asi napadne ještě víc. Až do pondělí je v předpovědi v údolí déšť.

pondělí 8. června

Výročí (kolikáté ?  už 46té ?? )

Prohlíželi jsme po improvizované večeři svůj fotoalbum, ve kterém jsme nacházeli a četli mnoho přání a dopisů i od současných čtenářů VN. Děkujeme !!!
pondělí 8. června

První moruše sezóny

Dozrávají na různých místech - v dolní deltě, pod dráty vysokého napětí na řece Wenatchee, v horní deltě, u horního mostu i u Roury.
Sledoval jsem ptactvo - husy, kachny, ledňáčky, volavky a orlovce. Na vodě bylo báječně.

Práce

Věnoval jsem se zákazníkům. Jeden nažhavený kupec z Kolumbie možná uzavře smlouvu na koupi samostartujícího kluzáku LAK17C.

neděle 7. června

Praktikum v Technické mechanice a pevnosti

Zatímco venku fučel vítr, zacouval jsem s vlečňákem do polootevřeného hangáru. S kamarádem, technickým kouzelníkem Markem, jsme společnými silami po pečlivé kontrole a vyhodnocení vytáhli z břicha kluzáku pochroumaný podvozek. K tomu, abychom ohnuté části (osu kola a závěs) mohli vyprostit z podvozkového kola, jsme se uchýlili k drastické metodě - rozřízli jsme jak závěs tak i osu několikrát ruční pilou. Také jsme museli odpojit přívod hydraulické kapaliny k diskové brzdě. Poté, co jsme vše oprostili od sebe, jsem vyzkoušel můj prvotní nainvní nápad polní opravy: ohnout osu kola aby byla přímá a zas vše smontovat. Ha ha .. podívej se na obrázky.


K večeři jsem upekl kuřata se zeleninami.
neděle 7. června

Vítr dnes a zítra

Koukni se na tabulku vpravo. Grafy vyjadřují pro plachtaře důležité údaje. Legenda pro vysvětlení křivek je v barevných obdélnících napravo. Stálý vítr je naznačený fialovou, nárazový vítr tmavě modrou. Síla větru je v mílích za hodinu (vynásob si údaje 1,6 x a máš údaj v km/hod.) Tak dnes má foukat až k 80 km/hod., i zítra.

sobota 6. června

Ke čtvrtým peřejím a sjezd

Byl jsem nadšený, že se mi zas povedlo dostat se nad peřeje a pak si libovat při jejich zdarma sjetí. 
pátek 5. června

Skoro tisícovka z Ashlandu oklikou do Wenatchee

O osmé ráno jsme se rozloučili s Edem, Sheilou a jejich pečovatelkou Beth. Z původní přímé jízdy domů sešlo. Souhlasili jsme s oklikou, přes Roseburg a Olympii. Pro syna Nancy a Larryho, Antonymu doručit jeho u nich skladované auto. Vracel se z vojenské služby v Kuvajtu. Udělali jsme řadu zastávek pro proběhnutí Luny. Při jedné, v psím parku v Albany, jsem si pořádně odřel (do krve) své levé stehno. V Olympii jsme si na dálku zamávali s Judsonem a Mary Jane. Během jízdy, při které jsme se střídali v řízení jsem uvažoval, kolik kilometrů transportní vůz s miniLAKem ujel od svého zrodu loni v Litvě. Nejprve v Evropě na mistrovství světa v Pavula v Itálii - na otočku 2 x 1880 km (3760 km) a pak od vyzvednutí v přístavu v Seattlu nejprve do skladu ve Wenatchee, pak na vydání letového osvědčení, a nejnověji na okružní jízdu do Oregonu a nazpět, v USA doposud 2623 km. Tak má již najeto 6383 kilometrů.

čtvrtek 4. června

V psím parku

Strávili jsme den na procházkách, hovory, domácími pracemi, pečováním jeden o druhého, Karla a já sloužením zákazníkům. K večeři jsem připravil tofu na špenátu v omáčce z burských oříšků. Zřejmě chutnala, pět lidí pokrm snědlo. Povídali jsme o vyhlídkách mladých v místní společnosti a jiných možnostech. 
středa 3. června

Intimní (díky viru) oslavy výročí svatby Eda a Sheily před sedmdesáti lety

Pečovatelka Eda a Sheily hned zrána přinesla krásný květináč se zasazenou orchidejí a velkým balónem. Během dne se u nich zastavovali přátelé Eda s přáníčky, balony, květinami. Přes internet popřáli i příbuzní, z Kalifornie Bobbi a Evan s Laurel, Podzimkou a Právníčkem. Navečer jsme vyrazili do restaurace Brickroom na večeři. Na terase venku jsme si pochutnali na dobrých jídlech a pití. Cestou domů jsem natočil písničku (viz video v albumu) kterou složili dva místní hudebníci. U domu E+S se u vlečného vozu s kluzákem popásaly dvě srny. V domě se psice Luna honila za lazerovým světýlkem. Předem připravený dort, který Nancy a Larry upekli a Emily ozdobila, byl předán E+S. Pak jsme ještě dlouho povídali.

úterý 2. června

Den před svatbou po sedmdesáti letech

Vyptávali jsme se Eda a Sheily, za pomoci prohlížení svatbeních fotografií, co prožívali dnes před sedmdesáti lety. Dělili se s námi, jak očekávali, že na druhý den
v 20:30 večer (!) bude svatba a po ní noc v nejdražším hotelu v Seattlu.
úterý 2. června

Plachtění v Ashlandu a divoké přistání

Snímky snad hovoří samy za sebe .....

úterý 2. června

Dopoledne v Ashlandu

Zrána si Sheila došla pro noviny. Karla spala ve svém stanu na zahradě. Psice Luna jí hlídala. Pracoval jsem na VN. O půl deváté přišla příjemná a pozorná pečovatelka Elizabeth (původem z Bacolodu na Filipínách), která si zvláště Eda oblíbila. O chvíli později přišel fyzioterapeut Jeff, který dochází dvakrát týdně dělat s Edem cvičení. Vstávat ze židle, nezapomínat podepírat se, pohybovat se. Posnídali jsme na patiu venku a pak jsme porůzně pracovali. Bylo krásné zatím bezmračné sluníčko. Doufal jsem
v kumuly na odpoledne. Věnoval jsem se zákazníkům.
pondělí 1. června

Cesta do Oregonu

S Karlou a se zvěřincem jsme jeli 830 km z Wenatchee do Ashlandu. Od půl osmé rána do půl osmé večer. Zastavili jsme sedmkrát na proběhnutí se Luny a dvě natankování. Při jednom zastavení se Luna vyválela v bahnivé louži, při druhém jí Karla vzala do řeky na koupel. Kočka Mňoukí se chvíli prošla v lesíku a napásla se trávy. V průběhu jízdy jsme zachycovali přírodní scenérie. Dělal jsem fotky, které by se hodily k reklamnímu využití vlečného vozu a auta. Karla ochotně spolupracovala. Na závěr fotoalba jsem dal dvě mapy. Jedna ukazuje naší trasu z Wena do Ashlandu (tmavomodrá), druhá mapa ukazuje stejnou vzdálenost, kam by se dorazilo v Evropě, se startem na Křivoklátě a cílem v Milánu. Večer jsme se radostně shledali s Edem a Sheilou. Ta mezitím navařila chutnou večeři; smažené kuřecí s rýží, salát a na závěr podávala zmrzlinu. Snažili jsme se udržovat pro ochranu všech společenské oddálení; nosili jsme roušky; nepodávali jsme si ruce, žádná objetí, nandávali jsme si stravu jednotlivě systémem bufetu namísto předávání si mís a podnosů s jídly jako jinak jindy. Nezvyklá skutečnost, do které jsme se my mladší nutili. Po večeři jsem slyšel přes ulici někoho hrát na kytaru. Byl to Jack. Přinesl jsem svou kytaru a zazpívali jsme si Norské dřevo. Skvělý závěr cestovního dne. Pak jsem usnul nad počítačem a dál už neměl energii. Konečně do postele v jednu hodinu po půlnoci. Usnul jsem za dvě vteřiny.

V pozadí sopka Hood ‎11.249 stop (3.429 m)