Vítkovy noviny

červenec 2009

Rubriky: Index novin | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Pošli mi email

Nápověda: Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. Klikni na Index vydaných novin pro jiné měsíce. Klikni na podtrhnutý text pro spojku na další odkaz.

OSLAVY NEZÁVISLOSTI

Měsíc červenec začal oslavami nezávislosti s velkým ohňostrojem nad řekou Kolumbií. Z Tacomy přijeli na víkend do Wenatchee Karla a Evan.

EMILY - ŠPANĚLŠTINA

Emily pokračovala v intenzivním kurzu španělštiny spolu s asi dalšími dvaceti studenty, nejvíc ze školství a lékařské péče. Přednášeli jim tři učitelé a měli plno společenských akcí.

EMILY - NAROZENINY

Na Emilyny narozeniny přišli popřát a poveselit se naši přátelé ze šlapacího klubu a z veslování.

VÍTEK - NÁVŠTĚVA BRATRA

Zatímco Emily pilně navštěvovala kurz španělštiny, já se rozhodl pro krátkou návštěvu svého bratra Milana. Tentokrát jsem mu věnoval co nejvíce svého času. I když si to nepřipouštíme, stárneme a kdo ví, jak dlouho tu ještě budeme. Prochodili jsme spolu lesy okolo Milanova domova a vyjeli na několik delších výletů. V Dolní Bělé jsme zašli na hřbitov našich předků, prošli se obcí a navštívili příbuzné. Navštívil jsem minimum z přátel a omlouvám se, že jsem plno z vás vynechal. Snad se uvidíme zas někdy příště.

EMILY - SRAZ SPOLUŽÁKŮ V ASHLANDU

Po čtyřiceti letech od maturity se sešlo asi osmdesát spolužáků Emily na srazu ve městě Ashland, v jižním Oregonu. Znal jsem naštěstí pár z nich a tak jsem tam nebyl úplně jako páté kolo u vozu. Měli pěknou zábavu. Návštěvu jsme spojili s pobytem u rodičů Emily.

VÍTEK - VESLOVÁNÍ

Jak jsem jen mohl, tak jsem tento měsíc chodil každé druhé ráno veslovat. Nejvíce po řece Kolumbii ve Wenatchee, ale také po Berounce, díky mému kamarádovi Jardovi Sehnoutkovi, a na jezeře Emigrant v Ashlandu, s trenérem Joe Lusou.

KARLA A EVAN

Karla pracovala ve dvou zaměstnáních a brala letní kurz na univerzitě PLU. Tento měsíc jí přinesl převratnou životní změnu v její známosti, ze které se ještě zotavuje.

Evan nadále pracoval pro německou firmu v Tacomě v oboru programování osobní dopravy. Velmi ho potěšilo nedávné otevření rychlodráhy ze Seattlu směrem na jih. Podobně jako Karlu i něho postihla osobní událost, kdy po přemíře slavení s cyklisty se dostal do střetu se zákonem.

RODINNÝ SRAZ - OLYMPIE

Emilyná teta Mary Jane sezvala příbuzné do svého domu v Olympii. Sešlo se několik generací, od deseti až po devadesát let, bylo o čem povídat, a vyřádit se na zahradě sportem.

POČASÍ - HORKO

Prakticky celý měsíc až na pár výjímek byla obloha modrá a vzduch se prohřával na teplotu těla. Naštěstí vlhkost byla nízká a tak se horko dalo snadno vydržet.

 
 

Jaký byl červenec tvůj?