Vítkovy noviny

červenec 2010


Čas a teplota ve Wenatchee

Rubriky: Index novin | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Karly | Pošli mi email

Nápověda: Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. Klikni na Index vydaných novin pro jiné měsíce. Klikni na podtrhnutý text pro spojku na další odkaz.

V červenci jsme vyrazili na několik výletů a radovali se z pěkného počasí. Já průběžně pracoval a Emily měla letní prázdniny.

 

 
1. až 8. 7.

Na začátku měsíce jsme jeli do Oregonu. Nejdřív strávili několik dní v Bendu. Měli tam den otevřených dveří uměleckých galerií. Prošli jsme se podél řeky Deschutes. Vyšli k vodopádům Tumalo. Já se pokusil o plachtění.

Pak jsme jeli přes národní park Kráterové Jezero s úchvatně azurovou vodou do jižního cípu Oregonu, do města Ashland. Tam bydlí rodiče Emily. Na oslavy nezávislosti byl velký průvod. Večer pěkný ohňostroj. Šli jsme na muzikál Hadry o přistěhovalcích do Ameriky. Setkali se s přáteli rodičů Slawikowskými a na jejich chatě v horách oslavili Emilyny narozeniny. Zaplavali jsme si také v bazénu obrostlém vlčími máky u Cynthie. Zavesloval jsem si s místními veslaři.

Více fotek z cesty do Ashlandu...

Vyrazil jsem do Kalifornie za plachtěním, v okolí sopky Shasta.

Více fotek z plachtění...

Ve městě Grants Pass se Emily kochala výtvory na mezinárodní výstavě textilií. V Roseburgu jsme navštívili rodinu její sestry Nancy, a šli si zaplavat s jejich dětmi Erikem a Antonym v řece Umpqua. Cestou na sever jsme se stavěli v Eugene, navštívit Maxine Pilon (na fotce vpravo). Byl jsem v roce 1972 jejím prvním výměnným zahraničním studentem. Od té doby jich hostovala ve svém domě přes sto. Ještě nyní u ní bydlí jedna rodinka, manžel dělá doktorát. Jsou z Afriky. Maxine je teď 83 let. Zastavili jsme u kaple, kde jsme se s Emilí před 36ti lety brali. Manžel Maxine, Mel, tehdy zastupoval mé rodiče.
9. až 11. 7.

tu byla na návštěvě dcera Karla a syn Evan. Karla s sebou přivezla i šest svých kamarádek, takže v našem domě bylo nabito, nicméně, všichni se pohodli a bylo plno dobré nálady a zážitků. Šli jsme na výšlap do hor, plavat v řece Kolumbii (brr...), a v bazénu Jill, učitelky piana.Teploty začly konečně lézt dobře přes 30°C. Evan jezdil po kopcích na svém závodním kole, a soutěžil svými GPS záznamy přes internet ve virtuálním závodě s jezdci po celém světě. Obtížností mimikovali právě probíhající denní etapy Tour de France.

Více fotek z návštěvy Karly ve Wenatchee s přítelkyněmi a Evanem...

Obden každé ráno jsem vesloval na jednomístném skifu po Kolumbii. 15. 7. jsem byl pro změnu členem posádky osmiveslice.

Více fotek z veslování v červenci, v Ashlandu a na Kolumbii...

11. až 16.7. na kopcích na sever od města řádil ošklivý lesní požár. Zachvátil rozlohu jako čtvrt Prahy. Naštěstí se požárníkům zapalujícím les na návětrné straně podařilo rozšíření požáru zabránit.  
17. až 19.7.

Třídenní výšlap pod stany v Kaskádách
Klikni na podtrhnutý text pro diaprezentaci.

S přítelem Larrym a známým Lee jsme strávili velmi příjemné tři dny v divočině. Larry byl odhodlaný krmit nás svými úlovky pstruhů z mnohých horských jezer, kde trávil s Lee hodiny lovením. Jedině díky přinešené dehydrované potravě jsme nehladověli.

22. až 24.7.

Emily vyrazila do Seattlu za Karlou. Ta tam hlídala dům a dva psy jedné příbuzné, a začlo se jí stýskat.

 
25. až 31.7.

Obden jsem dále vesloval. Pustil se do obnovy západní strany mého domu. Z vysokého žebříku jsem odstraňoval praskající a odloupávající se barvu, zatíral základním utěsňovacím a nakonec konečným nátěrem.

Mezitím mě potěšil Olda zasláním fotek z obnovy domu na Křivoklátě, který se krásně skví v novém kabátě.
Teploty začly stoupat, každý den bylo okolo 35°C a tak jsem se začal pravidelně koupat v Kolumbii, přes její mrazivě chladnou vodu.

Před koncem měsíce začly být silné bouřky, jedna způsobila plno záplav, a zapálila několik lesních požárů. Naštěstí nás pohromy nepostihly.

V závěru července jsme se s Emilí vypravili do Olympie, kde její teta uspořádala sraz příbuzných.

 

A jaký byl červenec tvůj?