Vítkovy noviny

duben 2011


Čas a teplota ve Wenatche

Rubriky: Index novin | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Pošli mi email

Nápověda: Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. Klikni na Index vydaných novin pro jiné měsíce. Klikni na podtrhnutý text pro spojku na další odkaz.

(Pokračuji v líčení návštěvy Ivana. Protože jsem předpokládal, že v dubnu budu mít dosti napilno, snad jako aprílový žert jsem oznámil, že další noviny už nebudou. Někteří to brali skutečně jako žert, jiní vážně. Omlouvám se těm, kteří na mé denní příspěvky čekali a chyběly jim. Snad se tímto odvěčuji.)







1.4.S Ivanem na kanoi po Kolumbii.

(Klikni na podtrhnuté texty pro více fotek. Jak se prezentace rozběhnou, klikni do pravého dolního rohu pro promítání na celou obrazovku.)

Šlapání s přáteli ve Wenatchee.
2.4. Cesta do Oregonu a Kalifornie s Ivanem a Emilí

Evan, cyklistický závod v The Dalles, Oregon
3.4. Východní Oregon, šlapání
4.4. Bend a sopka Samotář
5.4. Běžkaření podél Kráterového jezera
6.4. Ashland
7.4. Lyžování na Mt. Ashland
8.4. Sekvoje a Tichý Oceán
9.4. Roseburg a Portland
10.4. Tacoma
11.4. Veslování.
12.4. S Ivanem do Evropy.
13. až 17.4. AERO Friedrichshafen.

Ubytování.

Okolo Friedrichshafenu.

Veslování ve Friedrichshafenu.

18.4. Mnichov.



19.4. Amsterdam.

20.4. Veslování.
21.4. Práce.  
22.4. Veslování. První housátka.
Šlapání. Karla přijela do Wenatchee na velikonoce.
23.4. Barvení vajíček.
24.4. Veslování.
Velikonoční mše unitářů. Pastorkyně hezky vyjádřila, "věřit v Ježíše je žít podle pravidel lásky". Zapálil jsem svíčku milým a blízkým.  
Objevování vajíček - holčičky od sousedů, Amanda a Sára.
Luštil Blue Ghost text pro Juraje.  
25.4. Práce. Místo pondělního velikonočního svátku jinde ve světě se zde tento nedrží, proto jsem pracoval. Rozesílal větší náhradní díly zákazníkům.  
26.4. Veslování. Zlatý orel a další housátka.
27.4. Procházka podél zavlažovacího kanálu byla prima a osvěžující jak pro Emily, tak pro mne. Nenechal jsem si zkazit náladu tím, že mezitím zlý a lakomý vlastník pozemku u silnice nechal odtáhnout naše auto na noc do sběrného parkoviště.

Večer jsme se dívali na citlivý film Jmenuji se Sam .

Láska je vše, co potřebuješ …

Film je o otci, který miluje svou dceru. Je však vývojově postižený. Sociální systém mu chce dceru odebrat, protože ho dcera vývojově začíná převyšovat.

28.4. Po nepříjemném dohadování a zaplacení 240 dolarů jsem vyzvedl auto ze sběrného parkoviště. Ukázalo se, že poplatky stanovuje místní stát. Běžné odtahování pro soukromé potřeby stojí pouze třetinu.

Veslování. Vyrazil odpoledne až ve 4. Na prvním snímku je vidět, jaký je rozdíl mezi chodit veslovat brzy ráno a odpoledne. Na doku bylo plno mladých středoškoláků, zakoukaných do sebe. Jiná scenerie byla i se světlem od JZ, trochu foukalo. Husy jen s 2 housátky (litoval je.. přišly o ostatní?). Deltou a k peřejím. Orlovci. Horní deltou, 4 srny, plno fotek i videí.. pak brodily-plavaly. K haldě a zpět, zpíval a počítal. Ke konci byly dost velké vlny.

Večer jsme šli na jazz muzikál Ospalá gardedáma., položený do dvacátých let minulého století. Docela pěkná domácí produkce, 18 herců a 12 muzikantů.

29.4. Větrno. Šlapání odpoledne. Vyšlápli jsme si okolo zavřeného dolu na zlato, ke skále zvané místními "Bradavice". Na závěr jsme sledovali přes údolí hnízdo s výry.

Na noc u nás přespala Natalie z Bellinghamu. Byla zde na demokratický kongres. Je stejně stará jako Nancy, a znají se od kolíbky, když obě rodiny bydlely ve státu Delaware v padesátých letech.

30.4. Veslování. Vstal před východem slunce. Byl pak krásný slunečný den, viděl bobra, tělo zdechlého srnce z podzimu, zase čtyři srny, možná přeplavaly od čtvrtka přes řeku Wenatchee. Na závěr potkal veslařskou čtyřku s kormidelnicí.

 

Emily koordinovala školáky v sestavování jejich školních novin.

Plachtění. Odpoledne jsem se vznesl. Vzpomínal na své přátele a blízké, a říkal si, kdo z nich slaví Čarodejnice, kdo jak tento den a měsíc strávil?

 

Jaký byl duben tvůj?