[

VN duben 2021




Čas a počasí ve Wenatchee

ČAS  |  POČASÍ  |

 Index | Poutě | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Karla | KarmaPodzimka |Právníček | Jídla | Pošli mi email

Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. A když je v textu něco podtrhnutého, tak je to odkaz na něco dalšího.
   
Nazpět do domovské stránky VN 

Z letiště na západ

Z Missie na východ

Jaký byl duben tvůj? Hezký den!  Zítra v sobotu možná vyrazím na výšlap. Má být hodně větrno. Asi budou okolo poletovat ty čarodejnice. Co ty?
pátek 30. dubna 2021  

Rozloučení s ELAL

Po téměř dvoutýdenním spolužití přišel radovánkám i příležitostným vypětím konec. Evan se svou rodinou vyrazili nazpět domů do Kalifornie. Dnes hodlají dojet do Ashlandu.
pátek 30. dubna 2021  

Veslování na Čarodějnice

Začal jsem se Žluťásky, ještě téměř za tmy. Pak mě čekalo překvapení: Srna přeplavala vzdutou řeku Wenatchee (koukni se do alba na video). Na druhém břehu byla za tři minuty.  
čtvrtek 29. dubna 2021  

Podvečerní radovánky

Emily s Podzimkou si prohlížely fotky ze svého skotačení u a v řece Kolumbii. Právníček se objevil bez helmy a se zájem o fotbal, slepice a o cokoli se pohybovalo. Mňoukí snášela silné milování od Podzimky.
středa 28. dubna 2021  

Podzimka získává další letecké zkušenosti

K v pondělí již prožitým dnes přidala nové prolézačky v místním parku. Jsou na téma historického prvního non-stop letu přes Tichý Oceán, kdy letadlo Miss Veedol přistálo právě zde ve Wenatchee.
středa 28. dubna 2021  

Poklidné veslování

Byly úchvatné červánky. Pak se slunce schovalo za závoj husté vrstevnaté oblačnosti. Na Kolumbii zprvu pofukovalo. Povedlo se mi po čase zas se vydrat k prvním peřejím; jimi dál už ne. Obvesloval jsem svůj obvyklý 12 km okruh. Na špenátku přibylo modrých kvítků. Zpíval jsem a počítal. Bylo mi báječně.

Další zábava

Po jogurtové orgii s Mňoukí jsme s Právníčkem honili provaz, s Podzimkou sledovali dvě veverky na ulici a četli humor G. Larsona. Po nákupu potravin jsem se věnoval zákazníkům.

foto kredit   Emily
úterý 27. dubna 2021  

Důchodcovské povyražení

Četli jsme knížky, hráli si s kočkou, jezdili po skluzavce (včetně kočky), zpívali s kytarou písničky tvořené Podzimkou, tancovali,  atd. atd.
pondělí 26. dubna 2021  

Podzimka zažila provoz v aeroklubu

Líbilo se jí asi půl minuty posedět v kluzáku. Jízda na golfovém vozíku byla mnohem zajímavější. Shlédla několik vzletů, včetně dopravního letadla, pěkně zblízka.
pondělí 26. dubna 2021  

Kouzelné plachtění

Počasí z neděle pokračovalo: bitka mezi zimou a jarem. Vytvořily se ohromné mraky našpikované energií. Povedlo se mi uletět první čtyřstovku nové sezony. 
pondělí 26. dubna 2021  

Veslování se zvířaty

Mladý orlovec chytnul rybu a pak si na ní pochutnával. Pod mostem se slunili svišti.
neděle 25. dubna 2021  

Výšlap s ELAL do oblasti Koního jezera

Odpoledne jsme v počtu šesti účastníků vyrazili na kopec v předhůří západně od města. Bylo jedinečné počasí, pravá bitka zimy s jarem. Stačilo se kouknout na oblohu a pláně okolo nás. Výprava nám utkví dlouho v radostné paměti.
Zde je VIDEO
neděle 25. dubna 2021  

Poslední sjezdování na Missii (jaro 2021)

Byl by to hřích nechat si ujít poslední 
možnost lyžování, než středisko Missie definitívně zakončilo svůj provoz pro sezonu 2020-21. Zde je VIDEO.
neděle 25. dubna 2021  

Západ Měsíce

Zítra má být Úplněk.
sobota 24. dubna 2021  

ELAL v dešti na hřišti EJHS

Děckám se líbilo v dešti. Ušli jsme v něm od domu a nazpět asi kilometr a půl. Děšťovky, atletická dráha, doskočiště, pampelišky a louže byly hlavní atrakce. Pusť si VIDEO.
sobota 24. dubna 2021  

Veslování s bobrem a špenátkem

Krátce proti proudu od doku byl vysoko na břehu tmavý pohybující se předmět (bylo před východem slunce). Bobr ! Koukni se v albu na krátké videjko, jak si pochutnával na kůře těch větví. O kus dál proti proudu se v Kolumbii máčeli otužilci Nick a Henry. Ptali se mě, zda jsem se někdy vyklopil ze skifu. Přitakal jsem. Vysvětlil jsem jim, jak stačí buď nepozorností na chvilinku pustit rukověť vesla z ruky (či když ti ho vyrazí z držení náraz vesla o něco) a v tu ránu jsi pod vodou. Později jsem zahalekal do Roury a obdivoval modré kvítky. Náhodně pak jsem se spojil s kamarádem veslařem JoeM a pěkně jsme si popovídali. Dokonce jsme se i bez domluvy později sešli u pošty.

Do muzea jsme se nevypravili. Evan si nepřál, abychom chodili do uzavřených prostor s jinými lidmi.
pátek 23. dubna 2021  

Objevná procházka s Podzimkou a Právníčkem

Zatímco jejich rodiče si vyšli na malý výšlap na kopec nad čtvrtí, s Emilí jsme zvolna obešli s P+P bezprostřední okolí domu. Přitom Podzimka s Emilí vyhledávaly předměty na jimi předem připraveném dotazníku: motýl - pták - veverka - modré auto - šídlo - včela - bílý dům - strom s růžovými květy - jízdní kolo - malinký oblázek - kočka (jiná, než Mňoukí) - pejsek - ohromně dlouhý plot.
pátek 23. dubna 2021  

S Podzimkou a Laurel v kánoi na Kolumbii

Vypravili jsme se na objevnou jízdu. U doku ploval losos. Podzimka pádlovala. Provázela nás kanadská husa až do lagúny, kde jich bylo více. Tam Podzimka rozpoznala na břehu hřiště, kde byla před pár dny. Cestou nazpět k doku jsme uviděli veslaře.
čtvrtek 22. dubna 2021  

Monstrum sekačka

Obě děcka s úžasem sledovala chování sekačky. Po chvíli si na hlasité monstrum zvykla a kupodivu i kočka Mňoukí, která okolo ní průzkumně kroužila. Po úklidu sekačky nastoupila kytara. Podzimka prozpěvovala své improvizace a k tomu i tancovala. Právníček, Mňoukí a Laurel přihlíželi.
čtvrtek 22. dubna 2021  

Pokorné veslování

Než slunce zalilo dok, končili žluťáskové. U pláže jsem se pozdravil s otužilcem Henrym. Pak jsem sledoval pokorné projevy samce k samici morčáků. Přečti si v odkazu, jak se během roku jejich vybarvení mění. V postranní řece byla ještě větší a divoká voda než převčírem. Dostal jsem se proti proudu jen kousek nad most pro pěší. Zato Kolumbie byla majestátně klidná a pokojná (viz poslední z fotek v albu).
středa 21. dubna 2021  

Z 27°C do -4°C

Díky pochopení Emily jsem se mohl v půli odpoledne utrhnout; kdy i Ev+L museli odejít pracovat. Odstartoval jsem až ve 4 odpoledne. To už vzduch měl +27°C. Byla silná inverze; plácal jsem se v psích výškách podél skal hodinu a půl, než se mi konečně o půl šesté večer podařilo inverzí prorazit a vystoupat až do tří tisíc metrů. Tam byla pořádná kosa, ale
tam se vyskytující "oblačná ulice" mi umožnila pěkný přespolní let. Na první fotce v albu (8267) je vidět mohutný prašný vír, který u země vytvářel kruh o průměru odhadem půl kilometru. Takové minitornádo. Fotka 8269 je pohled směrem na východ. Čára vlevo je státovka č. 2, kde překračuje kaňon Moses Coulee. 
středa 21. dubna 2021  

S děcky a rodinou v Peshastinu

Udělali jsme si piknik v parčíku za tamní knihovnou. Přijeli i Karla s Ericem; šli se projít s Evanem a Laurel. Luna se vyběhala za míčkem. Podzimka a Právníček si užívali čerstvého vzduchu. Po pikniku šly Emily s Podzimkou do malého zoa. Bylo to povedené setkání.
úterý 20. dubna 2021  

Chytáme teroristy

Jednou z vynikajících vymožeností USA je poštovní schránka u domu. Nejen že tam pošťák dodává příchozí poštu, ale i vyzvedává tu odchozí (když vidí na schránce vyzdvihnutou vlaječku). Po mnohá léta s tímto systémem nebyl problém. Takto jsem odeslal stovky zásilek náhradních dílů zákazníkům. Až v posledním dvacetiletí došlo ke změně. Teroristům, kteří srovnali mrakodrapy Dvojčata se zemí, udělali díru do Pentagonu a málem vymazali i Bílý Dům, se povedlo (zde zdůrazňuji, dle mého náhledu) zlomit bezstarostnost Američanů. Něco, co jsem od malička obdivoval a pro co jsem měl velmi dlouho respekt. Jak se ta ztráta bezstarostnosti projevuje nyní u mé poštovní schránky s odchozí poštou? Když tam strčíš balíček, který váží víc, než 10 uncí (28 dkg), který je tlustší, než čtvrt palce (6,35 mm) a probůh !!! je ofrankovaný tradičními poštovními známkami, tak máš zaručeno, že ho pošta nepřijme a označí za podezřelou. Na poště jsem se zeptal, když jsem vybral tu neodeslanou, mě vrácenou, tak co mám dělat? Prý jedině, když bych místo známek používal počítačem vytvořenou frankovací nálepku, ze které se (snad) dá odvodit, kdo ji vytvořil a tudíž že dozorci nad bezpečností poštovních zásilek mohou vyčmuchat, kdo tu zásilku odeslal (jako by to nebylo zřejmé u mých, kdy na každé uvádím svou firmu coby odesílatele). No nic, nechám tohoto ohnění; ještě by na mě už zítra ten dozor vybafnul (či mám ještě toho hlaholu přidat, abych čtenáři/řce VN příště mohl poskytnout další humorné líčení ???)

Vítek - poštovní útočník
úterý 20. dubna 2021  

Rekreační plachtění

Pohled na střed města Wenatchee.
úterý 20. dubna 2021  

Pochodování v plexiskle

Po kontrole a přebalení jsem zavezl plexisklo pro L23 do skladu.

Foto kredit   Karly
úterý 20. dubna 2021  

Prodloužený velikonoční hon na vajíčka

Děcka se vyžívala na zahradě. I dospělí.
úterý 20. dubna 2021  

Žluťáskové končili

Veslařský program se rozrůstá.
pondělí 19. dubna 2021  

Odpoledne

Podzimka s Emilí vyráběly dortíky pro oslavu 1. narozenin Právníčka. Trávili jsme hodiny hraním na zahradě. Po třičtvrtě dne vyhlížení se konečně objevil obrovský náklaďák z
XPO Logistics pro mou skromnou krabici. S řidičem Michaelem jsme jí přepravili pomocí dvou ručních vozíků z garáže k jeho náklaďáku a společně ji pak vyzvedli do útrob jeho vozu. Když odjel jsme si vyhrávali s větrnými korouhvemi. Pak jsem upekl pro všech sedm lidí a dvě zvířata (chudáci, ti nic z toho nedostali) krůtí sekanou se žlutým a fialovým květákem.
pondělí 19. dubna 2021  

Za východu slunce

Byl jsem zrána v kanceláři, než jsem šel odklízet či barikádovat vše v domě do výšky 1,5 m. Čtenář/ka s malými dětmi snad porozumí, o co šlo.
neděle 18. dubna 2021  

Plno radosti s Lunou, Právníčkem a Podzimkou na zahradě

Luna dostala novou hračku: Obrovské plastové velikonoční vajíčko. Honila ho po zahradě za přihlížení P+P, Emily a Karly. Ty se radovaly ze vzájemné přítomnosti.
neděle 18. dubna 2021  

Nejnovější sjezdařské video

Dokončil jsem slíbené video z včerejška. Potěš se ! 
neděle 18. dubna 2021  

Veslování

Kolumbii nastavili na nízký stav. Z Wenatchee se začly valit proudy vody z tajících sněhů. Tak prudké, že se mi nepodařilo dostat se nad železniční most. Jen tak tak ještě nižšími peřejemi. Tam jsem nafilmoval kamaráda JoeM, jak on se jimi dral proti proudu. Výše zas na Kolumbii jsem sledoval párek orlovců, jak se dělili o ulovenou rybu. Roura byla vysoko nad hladinou. Špenátek zas povyrostl. Před rourou bylo plno malých mušliček. Havran poskakoval na oblázcích. Zpíval jsem si a povídal, bylo mi báječně.

Milan

Povedlo se spojení a zase jsme si pěkně promluvili. Chutná mu.

ELAL ve Wenatchee

Na příští dva týdny ubytujeme u nás rodinku Evana. Dnes navečer mají přijet, z Portlandu, kde byli předešlé dva týdny.
sobota 17. dubna 2021  

Plachtění

Vytvořil jsem krátké VIDEO Plachtařské toužení z našeho sobotního aeroklubového létání.

Mark vysvětloval Sofii základy přespolního létání. Na letišti se sešlo okolo deseti plachtařů. Navzdory silné inverzi se nám povedlo udržet se ve vzduchu až dvě hodiny. Bylo to prima zase se vidět s kamarády. Coby instruktor jsem zapsal do letového deníku Sofie oprávnění na přespolní létání, s omezením že musí stále být na dokluz letiště. Příští fáze nastane, až si bude muset vybírat další letiště, či brázdy v poli.

Olaf

Cestou z letiště jsem zavolal Olafovi. Vede se mu dobře, raduje se z vnoučat. Zdali s nimi se jednou vypraví do své domoviny? V ČR nebyl už přes dvacet let.
sobota 17. dubna 2021  

Na Missii se stále ještě sjezdovalo

Obsluha vleků byla v šortkách. Atmosféra byla rozdělená: pod 2 km byla silná inverze, nad ní jasno. Vrchol inverze dobře uvidíš na fotce 8557 coby fialovohnědý vodorovný pás. Viditelnost byla vynikající, všechny sopky byly vidět, až na Mt. Hood, který stínil pás inverze. Těš se na VIDEO, které právě upravuji.
pátek 16. dubna 2021  

Průzračné radostné ráno na vodě

Vysoko na stromě seděl pták. Který ornitolog/žka mezi čtenáři VN s rozhodností ověří, zda je to mladý bělohlavý orel, či orlovec ??? A na akvaduktu u peřejí zkoumaly dvě kanadské husy kde si na něm založit hnízdo. Výzva na přibližování a odlety.

Práce

Balil jsem menší zásilky a odesílal je. Vyhlížel jsem také náklaďák, který by vyzvednul připravenou krabici (
viz Pohyb zboží ).

Létání

Chystal jsem se zas do výšin.

Úprava VN

Od zítřka nebude stránka  VN Dnes   denně obnovována. Bude tam odkaz na pravidelně občerstvovanou stránku  
VN  pro aktuální měsíc a na archiv.
čtvrtek 15. dubna 2021  

Vznášeli jsme se ve výšinách

Zaostři oči (případně zvětš si fotku kliknutím na ní) a uzříš jedinečný zjev. Uhádneš? Na toto mě upozornila Emily ráno při zalévání zahrady, když se z oblohy ozval hlasitý hlahol. Inspirace také dnes se jít vznášet. Pro pracovní nával jsem se do vzduchu nedostal až po půl třetí odpoledne. Vítr foukal z nezvyklého směru. Od severovýchodu. To znamenalo, že jsem byl snášen po startu na jihozápad. Tam, kde se zvedal hřeben Missie. Koukni se na pár záběrů v albu. Bylo mi báječně.
středa 14. dubna 2021  

Nesu krabici se zásilkou na Havaj

Byly v ní sedačky a opěrky do kluzáku L23. Vše i s krabicí vážilo devět a půl kila.


Písničky kapely JakubaM

Příspěvek od čtenářky VN.
středa 14. dubna 2021  

Pomocník v kanceláři

Nebo pomocnice? Kdo to pozná? Zaujalo mě, jak pavouk, zatímco visel na dvoumetrové nitce, kterou odmotal od stropu, se mě koukal přes rameno, jak pracuji. Pak se začal soukat zas nahoru. Neviděl jsem dobře, co dělá, zda smotává své lano jako to děláme s vlečným lanem na letišti, či zda ho zase jí, aby měl do zásoby. Tak jsem ho natočil na video z bezprostřední blízkosti; prakticky se dotýkal čočky. Tolik energie vyvíjel !!! Koukni se na videa v albu.
středa 14. dubna 2021  

Pohyb zboží

Otevřel jsem krabici z ČR podruhé. Tentokrát ve své garáži. Vyjmul jsem z ní dalších osm položek a ponechal jedinou: Plexisklo Mecaplex pro kluzák L23 Super Blaník, překryt kabiny přes oba předního a zadního pilota. Půjde do Texasu. Pustil jsem se do balení zbylých dílů do jiných krabic a připravil je k odeslání na Havaj, do Tennessee a Severní Karoliny. Jediný díl ponechám zde, po řádném uskladnění: druhé 
Plexisklo Mecaplex. Abych mohl svižně dodat, když by ho nějaký provozovatel rychle potřeboval.
úterý 13. dubna 2021  

Veslování se zvířátky a oblaky

Husy, kachny, volavky, orlové, orlovci, srny, bobři. Už při východu slunce se tvořily nádherné kumuly nad hřebeny. I nad řekou byly stoupáky, kterých využíval nad peřejemi orel k nalezení své snídaně. Na řekách mi bylo báječně.
pondělí 12. dubna 2021  

Z 74. narozenin Lynna s kamarády ze skupiny FASH

Po služební cestě jsem to ještě stihl na oslavy kamaráda; ve venkovní zahrádce jeho obl
íbené restaurace McGlinn. Vlečný vůz s krabicí jsem zaparkoval na ulici naproti místu oslavy. Po večeři a přečtení humorných blahopřání jsme se přesunuli do domu Monteho a Judy. Tam jsme nebyli od počátku pandemonie. Strávili jsme velmi příjemný čas spolu. I západ slunce spolupracoval.

foto kredit   Emily

pondělí 12. dubna 2021  

Vyzvedl jsem krabici

Reportáž z vyzvednutí krabice v Seattlu a částečného doručení poblíž sopky Rainier. Počasí skvěle přálo na rozdíl od hrozných vyhlídek, kdybych býval jel pro zásilku v pátek. V první části fotoalba ukazuji plno lesů (to hlavně pro Pepu) aby si čtenář udělal obrázek, že na západ od mého bydliště tento porost existuje. Do alba jsem dal i mapu. Na otočku jsem ujel 553 km.
neděle 11. dubna 2021  

Arktické plachtění

Po většinu letu bylo venku i uvnitř kabiny -15°C (to druhé, protože ventilace motoru se nedala zavřít, a tak vnější vzduch vesele osvěžoval i posádku. Během letu i hlídač pohonu začal červeně blikat, "Nestartovat motor !!; systém je podchlazený!") Tak jsem musel dbát na to, abych se na motor nespoléhal a klasicky doletěl. Nicméně, užil jsem si arktického letu za jedinečných plachtařských podmínek. I Alex, Sofia, Mark, Mike, Dave, a John. Možná jsem někoho vynechal. Po skoro šestihodinovém letu jsem se další dvě hodiny rozmrazoval; s Markem, kdy všichni ostatní už dávno z letiště odešli. Tento den byl jeden z těch, na které se rádo vzpomíná.
sobota 10. dubna 2021  

Staráme se o dvě slepice

Sousedů. Odjeli na jarní prázdniny. Dnes tu byl velký vichr. Když jsem slepice ráno pustil z kurníku, doufal jsem, že vítr snad ty slepice neodfoukne. Nepovedlo se mu. A odpoledne byla snáška. Dvě vejce. Ty dvě ostatní vejce v kurníku (poslední fotka) byly atrapy.
sobota 10. dubna 2021  

Sjezdování na Missii

Byl jsem vděčný novému uspořádání na horním vleku. Za vichřice - kdy teplota vzduchu byla akorát zralá pro skladování vakcíny Pfizer - se jen pár sloupů od vrcholu
moje sedačka - zastavila. Celý vlek. Na pět deset minut. Ale já byl tentokrát v kukani z plexiskla. Lyžování bylo skvělé. Byl jsem nabalený do všech vrstev. I tak jsem vymrzl na kost. 
pátek 9. dubna 2021  

Kočka Mňoukí si lebedila

Jak nějaký zajíček ...

Promítli jsme si

Dokumentární film Maraton na Sopku Pekař

Aby přitáhli turisty a obchod do Bellinghamu, uspořádali místní nadšenci v roce 1911 maraton - kombinaci vlaku, auta a běhu z Bellinghamu na vrchol sopky a nazpět. Atrakci sledovalo 20.000 diváků, což na tu dobu byl nevídaný počet. O Bellinghamu je ZDE a o počátcích závodu Ski to Sea je TADY.
pátek 9. dubna 2021  

Grilování

Emily nachystala a já ugriloval k večeři tyto dobroty.
pátek 9. dubna 2021  

Atmosférické vlny

Ze Seattlu přijeli Alex a Sofia - tři hodiny jedním směrem. To je zanícenost, co? Zprvu spadli jak hrušky, ale později odpoledne, když se ohřálo a také začal od západu foukat ohlášený začátek vánice, přišel hřeben k životu a i do výšin lákaly krásné vlny. Ty se prostřednictvím internetu zalíbily i kupci kluzáku LAK17Cfes z Kolumbie, který mimochodem dnes poslal prostřední zálohu. Napsal, "Wowwwwww úžasná vlna, byli jste schopni ji chytit?". 
pátek 9. dubna 2021  

Veslování poslepu

Obvesloval jsem svůj obvyklý okruh za podmínek jako předevčírem. Na posledním rameni jsem při zpívání dumal, jaké by to bylo, kdybych ztratil všechny své smysly - chuť, čich, sluch, hmat i vid. Zdali by bylo vůbec možné veslovat. Zkusil jsem poslepu. Byl jsem překvapen, že jsem se hned nepřevrhnul. Rovnováhu jsem byl schopen udržovat
i při plném tempu se zavřenýma očima. Tak jsem odvesloval asi pět set metrů. Další překvapení bylo, že jsem se za ty čtyři minuty veslování bez vidu neodklonil od kurzu o víc než 10°.  Na závěr jsem se pozdravil s Patrikem, který teprve začínal.

Práce - hned zrána jsem pracoval na proclení zásilky a přípravy k její vyzvednutí. Zjistil jsem od kdy by začali počítat zdržné. Dali mi okno do pondělí včetně.
čtvrtek 8. dubna 2021  

Východ slunce na Missii

Kdo by řekl, že v tomto okamžiku v průsmycích Kaskád silně sněžilo a na autech vyžadovali řetězy ??? A sněžit a větrno tam má být i v následující dva dny ...
čtvrtek 8. dubna 2021  

Otík !

Mezi pandemonií e-majlových FWD FWD, některých docela rasisticky zaměřených, přeposlal jeden čtenář VN Dnes tento úsměvný příspěvek: "Otík!" (Nápověda pro ty čtenáře VN, kteří neviděli původní film, klikni sem.)
středa 7. dubna 2021  

Vlnivé veslování

Na doku jsem se pozdravil s Patrikem. Na železničním mostu si montéři dnes na pražce vzali jeřáb. Na vodě byl božský klid. Ne však na postranní řece. Vzhledem k nízkému stavu na Kolumbii se vytvořily v řece Wenatchee dvoje nové peřeje jejichž vyveslování mi dalo senzačně zabrat. Kolik opadlo vody v Kolumbii během mého veslování ukazuji na poslední fotce v albu. Také Nymfu z jiného záběru. A bobra. Také plno atmosférických vln.

Promluvili jsme si po čase s Milanem. Držím ti palce, ať ti zas začne chutnat!

V práci jsem měl napilno s přípravou letecké zásilky z ČR. Dnes naložili v Praze bednu velikosti skoro jako koncertní piáno na letadlo, které ho sem má doručit v pátek. Zařizuji odbavení. Připravuji velké náhradní díly pro zákazníka poblíž Seattlu. Sejdeme se v pátek, dorazí-li bedna, jak domluvena.
úterý 6. dubna 2021  

Součást pracovního obsahu

aneb vyměnil jsem vadný zip na svém baťohu.
pondělí 5. dubna 2021  

Plachtění na velikonoční pondělí

Dnes to moc nevypadalo na to, že se někam dostaneme. Foukalo to z nesprávné strany, stoupákům se nechtělo. Přesto se nám povedlo podívat se na vrchy, které běžně nevnímáme (protože se zdají být z výšky placaté). Tentokrát jsme se na ně koukali odspodu. Jedinečný prožitek bylo kroužení s bělohlavým orlem, nad kopcem zvaným Dva štíty. Nové vjemy a zážitky. Dělím se.
pondělí 5. dubna 2021  

Veslování na velikonoční pondělí

Bylo průzračné jasné chladné ráno když se slunce vyhouplo nad obzor. Skupina otužilců si libovala v osvěživé Kolumbii, měla už +5°C. Při proplouvání jižní deltou pojednou začla voda rapidně klesat a já jsem se málem stal trosečníkem. Vyvázl jsem na poslední chvíli. Na Wenatchee jsem zpíval; do práce čtyř montérům, kteří měnili pražce na železničním mostu. Na vodě bylo báječně.

Práce a zábava

Po dohonění pracovních záležitostí (na velikonoční pondělí se zde normálně pracuje, žádný svátek není) - jsem se vypravil na letiště.
neděle 4. dubna 2021  

Velikonoční sjezdování

Po dopečení mazance a úklidu jsem se zeptal zda někdo nechce jet sjezdovat. Každý měl nějaký jiný program. Tak jsem na hodinu a půl vyrazil sám, než vleky zavřeli. Sníh byl rychlý a zledovatělý. Cestou nahoru jsem viděl sanitku. Tak jsem si dával pozor, aby mě v ní nesvezli dolů. Bylo prima ještě tak pozdě v sezoně moci sjezdovat. 
neděle 4. dubna 2021  

Pokoušel jsem se o Mazanec

Neboli o Velikonoční bochánek. Z několika receptů jsem začal po osmé ráno míchat přísady. Krátce po desáté jsem nechal těsto na další dvě hodiny kynout. Jaké mě očekávalo překvapení?
Sice poněkud splasklý, ale do zlatava upečený mazanec. Přidal jsem později i fotky z barvení vajíček.
sobota 3. dubna 2021  

Věnování se aeroklubákům

Všechny kluzáky až na miniLAKa poletovaly, celkem pět.
sobota 3. dubna 2021  

Radostné veslování

U doku začínal žluťásek. Ledňáček vyhlížel snídani. Peřeje bublaly. Svišť vykukoval. Orlovci jsou tu! Našli zas své hnízdo. Husa řekla husákovi. No ty trdlo, převčírem jsme promeškali svou šanci! Na doku bylo živo (viz video v albu). I čtyřveslice.


Po veslování a po snídani jsem vyrazil na letiště.
pátek 2. dubna 2021  

Vlažné plachtění

Byli jsme rádi, že jsme se udrželi ve vzduchu. Na obrázku je DonF.
pátek 2. dubna 2021  

Laškominy

(Jeden vlečný vůz zatoužil po druhém.)
pátek 2. dubna 2021  

Pomihoda na kovida

Příspěvek od čtenářky VN
čtvrtek 1. dubna 2021  Aprílový speciál č. 2

Pečené husy na 220.000 voltech

Povídá husák huse: Miláčku, vybral jsem pro nás báječné už hotové hnízdo, kde můžeme započít naší novou rodinku !!!
čtvrtek 1. dubna 2021  - Aprílový speciál č. 1

Sežrala mě velryba !

Nečekal jsem, že na řece Wenatchee na mě bude číhat - 
čtvrtek 1. dubna 2021

Veslování

Díky vyšší vodě jsem se zas po čase mohl prodrat jižní deltou. Ve fotoalbu - pusť si videjko a uslyšíš, jak
tam vyzpěvoval tento pták, s neskutečným jménem Vlhovec červenokřídlý (Agelaius phoeniceus).
středa 31. března 2021

Poslední březnové sjezdování .. ještě možná bude v dubnu

Modrá obloha, vánek a na nule; upravené sjezdovky; fungující vleky; sníh stále ještě rychlý; minimální pravděpodobnost srážky s nějakými jinými lyžaři (bylo jich pořídku) - byl by to hřích nevyužít takových podmínek.