Vítkovy noviny

květen 2012

Rubriky: Index novin | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Karla | Pošli mi email

Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina, včetně počasí nahoře. U odkazu na "Více fotek..": jak se ti otevře prohlížeč, stiskni F11 pro promítání na celou obrazovku. A když je v textu něco podtrhnutého, tak je to odkaz na další podrobnosti nebo video.

Čas, teplota a počasí ve Wenatchee

 
OREGON. Na pobřeží Tichého oceánu jsme se sešli s celou rodinou. Záminkou k tomu byl cyklistický závod, asi 170 km, kterého se zúčastnila dcera Karla - z Portlandu k moři. Podívej se na více obrázků: OREGON (Po kliknutí stiskni tlačítko F11 a fotky se ti budou promítat na celou obrazovku). 
SEATTLE. Rozjeli jsme se do Seattlu, kde jsme se sešli s kamarádkou Mardi v domě její dcery Katie a uviděli vnučku Mardi. Pak jsme se po delší době sešli přáteli Debbie a Davidem. Bydlívali jsme poblíž, a jejich dva kluci - dvojčata se narodily o den před naším synem Evanem. S D+D jsme se šli navečeřet do řecké restarace, kde byla autentická hudba včetně břišní tanečnice. Přenocovali jsme u dalších přátel, Debbie a Michaela. S ním jsem já pak vyrazil na kajacích na mořskou zátoku, dokonce jsme viděli zblízka i lachtany. Mike má rád vážnou hudbu, uvítal jsem možnost jít s ním na odpolední koncert. Více fotek je zde (Po kliknutí stiskni tlačítko F11 a fotky se ti budou promítat na celou obrazovku).
ŠLAPÁNÍ. V průběhu měsíce jsme vyráželi s našimi přáteli šlapači na rozličné vycházky do kopců v okolí. Tady je více fotek.
VESLOVÁNÍ. Pokračoval jsem kdy jsem mohl v mém oblíbeném veslování po řece Kolumbii a postranním přítoku řece Wenatchee. Sledoval jsem živočichy okolo a jejich proměnu. Snažil jsem se zachytit něco z toho na fotkách i videu. Zde jsou.  

PRÁCE. Samozřejmě jsem dál pokračoval ve svém zaměstnání, aby nebyly dohady, že jsem s ním seknul. Je to výzva získat spolehlivý přísun výrobků a služeb, ale nadále mě to baví.

PLACHTĚNÍ. Dále provozuji s mou prací úzce spjatý koníček, plachtění. Povedlo se mi několik přeletů, některé i nad úchvatnými velehorami Kaskádami. Věnoval jsem se ale více než dříve poskytováním svého snad umu členům aeroklubu, k jejich radosti. Zde je více fotek z plachtění.
STĚHOVÁNÍ. Dcera Karla udělala koncem května velký krok a vzdala se zaměstnání i bydla v Takomě, a přestěhovala se - s pomocí od Emily a mě - do Seattlu. Tam jí to již déle táhlo, a je nadšená. Našla si ubytování v domě v pěkné rodinné čtvrti, kde má ložnici a koupelnu a o zbytek domu se podílí se třemi dalšími spolubydlícími. Během pobytu v Seattlu jsem si šel užít kultury na hudebním festivalu. Klikni sem pro více fotek a videjka. 
DŮCHOD. Před nějakou dobou se Emily rozhodla, že ukončí svůj pracovní poměr u školského odboru. Pracovat bude ještě asi tři týdny a pak si bude užívat volna. Koncem května pro ní její spolupracovníci-ce uspořádali vedle jejího úřadu rozloučení se zábavou a pohoštěním. Víc fotek a video.  
    Doufám, že tvůj květen byl hezký. A třebas i kdyby možná nebyl nejskvělejší, budu rád, když od tebe zase uslyším.   Vítek