VN leden 2021



Čas a počasí ve Wenatchee

ČAS  |  POČASÍ  |

 Index | Poutě | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Karla | KarmaPodzimka |Právníček | Jídla | Pošli mi email

Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. A když je v textu něco podtrhnutého, tak je to odkaz na něco dalšího.

Nazpět do domovské stránky VN 

Z letiště na západ

Z Missie na východ

Hezký den! Zítra v pondělí snad zas vyrazím na vodu. Co ty?


JAKÝ BYL LEDEN TVŮJ ?
ZPRÁVA O OČKOVÁNÍ VE STÁTU WASHINGTON

Očkování postoupilo i do Wenatchee, kde jsou nyní čtyři stanice. Přístup na ně je ovládaný ministerstvem zdravotnictví státu Washingtonu přes webovou stránku. Na té webstránce je i mapa (dá se zvětšovat myší) s vyznačenými místy očkování. To probíhá podle pořadníku. Zda je žadatel zařazený na pořadník mezi ty, kteří se na očkování nyní mohou přihlásit, záleží na odpovědích na dotazníku, který je na této následující webové stránce. Musí se přitom dodat řada voleb. Asi po dvaceti stránkách systém uvede, zda žadateli v této fázi vydávání vakcín bude umožněno na očkování přijít anebo ne. Když ano, musí žadatel ještě najít nějaké místo, kde očkování probíhá, nahlásit se tam zase přes další webovou stránku a potom, co vyplní další dlouhý webový dotazník, se konečně dostane na stránku, kde jsou uvedena okénka, kolik volných termínů ještě je, než jsou zamluvené jinými žadateli o očkování. Tato poslední stránka se mění tak rychle, že volná políčka rychle mizí a žadatel často musí začít úplně znovu. Toto je značně frustrující a lidi jsou z toho vystresovaní. Všiml jsem si jak se mezi lidmi, kteří jsou jinak skamarádění vytváří napětí a žárlivost, když se některým povede a jiným ne, kolují domněnky, že se do pořadí někteří dostali podfukem, atd.
neděle 31. ledna

Přípravy

Prakticky celý den jsme s Emilí shromažďovali podklady pro plánované schůzky s daňovými poradci a poskytovateli lékařské péče.

Při této příležitosti jsme se blíže obeznámili s okolnostmi ohledně podávání vakcín proti koronaviru.
sobota 30. ledna

Veslování s orly

Byla nízká voda.
Na koupání to moc nebylo. Voda v Kolumbii měla +3°C. U Zářivé koupele mě sledoval ledňáček. Na obou březích řeky Wenatchee byli dnes orli. Tři nejživější z nich dělali nálety jeden na druhého; dva bělohlaví a jeden nedospělý, ještě v tmavém oděvu. Obvesloval jsem svůj obvyklý okruh, zpíval, halekal a počítal. Na závěr jsem se pozdravil s kamarády vodáky; právě začínali. 
pátek 29. ledna

Sjezdování na Missii

Vyrazili jsme s Emilí na sjezdovky. Připadal tam nový prašan. Setkali jsme se se dvěma známými, KathyJ a Lindou. Bylo to prima. 

Mezitím 
středisko uveřejnilo nové video, Episodu 15 o spletení a napínání nového nosného lana. Lano váží 25 metrických tun a je necelých čtyři a půl kilometru dlouhé.
čtvrtek 28. ledna

Chutnalo nám

Upekl jsem na jednom plechu pečené sladké brambory s tofu a na druhém květák s kadeřávkem. Pak vše přelil omáčkou tahini (máslo z mletých semínek sesami, smíchané s olivovým olejem a citronovou šťávou). Pojedli jsme odděleně, Karla stále na druhém konci obývačky. Stále i uvnitř domu chodíme s rouškami. Před večeří se Emily pokusila získat očkování - kdyby měli nějaké dávky nazbyt. Podávají je na zimním stadionu, za spolupráce lidové milice. Snad postoupila v pořadníku.

Promítli jsme si po večeři film The Wildest Dream (Nejdivočejší sen). Muž, který našel tělo horolezce Malloryho na Mt. Everestu po asi devadesáti letech prokazoval pravděpodobnost, že člověk poprvé na vrchol vystoupil v roce 1924 a ne v 1953.

Pak jsme se dívali v přímém přenosu a povídali si se všemi z rodiny Evana, přes médium FaceTime. Jsou všichni v pořádku.
čtvrtek 28. ledna

Olovnaté veslování

Pracovat jsem začal o půl páté a když se začlo rozednívat, měl jsem skoro půl pracovního dne za sebou. Z olovanté oblohy mžilo a bylo na nule, vzduch se ani nehnul, ani hladina Kolumbie ne. V deltě jsem obdivoval hru kapek vody na růžových větvích ze břehu přečnívajících keřů. Také velké shluky kanadských hus. Uprostřed nich stála jakoby na hladině volavka. Zahalekal jsem do roury a uškubl pár větviček s modrými půlzimními kvítky. Obdivoval jsem tuto drsnou rostlinu, jak i uprostřed mrazů kvetla. Na vodě mi bylo báječně. Po koupeli, ne v Kolumbii, ale v horké vaně doma jsem se pustil do druhé půle svého pracovního dne.
středa 27. ledna

Další putování kočky Mňoukí

Po našem běžkaření jsme umožnili kočce také pár radostných chvil na sněhu. Potom jsme vyrazili v jednom kuse přes pět set kilometrů dále na sever, do Wenatchee. Cestou Mňoukí porůznu putovala v autě na rozličných místech prostoru pro cestující.
středa 27. ledna

Běžkaření v Bendu

V horském středisku Meissner to moc fučelo a tak jsme se rozhodli pro alternativu vyrazit si na stezky podél řeky přímo ve městě Bendu.
úterý 26. ledna

Vratné lahve

Skoro jak ten film. V Bendu. Vrátil jsem 34 lahví. Koukni se jak se Svěrákem v Bendu zatočili.
úterý 26. ledna

Scestovalá kočka Mňoukí

Nabírá síly před nadcházejícím zas skoro tisícikilometrovým putováním. Ještě v Ashlandu. A pak na cestě viděla stádo jelenů a plno bílých vloček.
úterý 26. ledna

Recyklace

Sešlapával jsem plechovky. Už za ně neplatí vratné. Zavezu je domů, kde máme sběr hliníku.
pondělí 25. ledna

Ashlandská idyla

Sheila a Ed si čtou, takto tráví hodně svého času spolu.
pondělí 25. ledna

Sjezdování z hory Ashland

Celé dopoledne a část odpoledne jsem se věnoval zákazníkům. Hlavní projekt bylo upřesnit vybavení objednaného kluzáku přístroji. Těch si zákazníci objednávají během let čím dál tím víc - nechápu to. Kde jsou doby, kdy se létalo jen podle sluchu a vidu ?? No, nepřemlouvám je. Čím víc si jich objednají, tím víc vydělám. To je, co? No: Ať se sami přesvědčí, co je dlouhodobě víc potěší.
Konečně jsem se mohl odpoutat a vyjet nad město Ashland, kde 13 km přímou čarou od něj na jih je výborné lyžařské středisko. Po silnici je to 33 km. Díky webkameře jsem si nedělal iluze, že bude krásná viditelnost. Nicméně, úplné mlíko nebylo a tak jsem si nádherně mohl zalyžovat na čerstvém prašanu. Dělím se v albumu o ten prožitek s tebou.
neděle 24. ledna

Nový telefon

Emily koupila pro své rodiče nový telefon, aby měli možnost během hovoru přístroj přepnout na hlasito. Jejich předešlý telefon toto neuměl. Spolu jsme pak zaučovali použivatele. Mimochodem, značka tohoto přenostného telefonu se v angličtině vyslovuje až tak nakolik shodně, jako se já jmenuji, že se mi lidé často ptají, jak se mi vede coby vlastníkovi té firmy. Ha ha .. to by bylo: VTech je celosvětový dodavatel elektronických vzdělávacích výrobků pro děti od batolat po předškolní zařízení a největší světový výrobce bezdrátových telefonů se sídlem v Hongkongu. Je také jedním z padesáti největších poskytovatelů služeb v oblasti elektronické výroby na celém světě.
neděle 24. ledna

Sníh v Ashlandu

Dle předpovědi začlo od dopoledne sněžit. Mezitím se dělím o fotku Eda, jak vkládá baterii do svého naslouchadla za "pomoci" Mňoukí. Tato piplavá činnost si vyžádala dlouhého soustředění.

Nejmladší generace

Nové fotky a videa  Podzimky  a  Právníčka



sobota 23. ledna

Dobývání Skály Pilotů

Byl poslední den, kdy mělo být sluníčko, tak jsem toho využil. Emily se omluvila a věnovala se rodičům. Tento výšlap spojený s běžkařením navazuje na ten zhruba před měsícem; K pilotově skále. 
sobota 23. ledna

Pečovatelka Beth si oblíbila Eda

Nejen to, snad i on jí a dělá, do čeho se mu moc nechce - vyjít k poštovní schránce, strojit se a tolik jiných věcí.
pátek 22. ledna

Kočka Mňoukí zas překonala svůj automobilový rekord - 949 km za jeden den

Vyjeli jsme si na jih. Skončili jsme skoro až v Kalifornii. Fotka ukazuje, jak jsme pozastavili u vodopádů Multnomah v Oregonu. Nebyli jsme jediní. Za rok prý se zde zastaví okolo dvou milionů lidí. Vzhledem ke změně počasí jsme to tentokrát vzali podél západní strany pohoří Kaskády, kde bylo slunečno. Tak jsme se mohli stavět i na krátkou návštěvu u sestry Emily, Nancy a jejího manžela Larryho. Po krátké procházce venku jsme se za celkem jedenáct hodin jízdy v pořádku shledali s Emilynými rodiči v Ashlandu v jižním Oregonu.
čtvrtek 21. ledna

Bobr si pochutnává

Vysoká vrstevnatá oblačnost pokryla údolí do šedohněda. Co fotit? A jé je! V dolní deltě: Kdo to přede mnou plave?? BOBR ! Nepotopil se. V pohodě zamířil ke břehu a tam se pustil do ohryzávání kůry z čerstvě sklizeného klacku. Koukni se v albu na VIDEA. Další dnešní zajímavost bylo ptactvo. Tři vrány u soutoku sledovaly orly. Jeden z těch snídal na rybě. Dále proti proudu se spárovaly další husy. To zaujalo jednoho vážného fotografa na mostu
pro pěší. Jeho výbava asi vážila tunu; vezl si ji na vozíku. V horní deltě jsem sledoval stopy v písku. Při té příležitosti jsem udělal i reportáž, jak si dovoluji pustit veslo z ruky a přesto se nepřevrátit. (Toto je první kardinální chyba, kterou začínající veslaři udělají - včetně mě - a spadnou do vody.) Závěrečná fotka je nazpět u doku, dvě hodiny od první.
středa 20. ledna

Rozloučení se s Donaldem s kamarády z FASH

Po víc jak roce jsme se zase sešli u domu Lynna a Rany na společenský mejdan. Dříve jsme se scházeli pravidelně. Vir a ? tomu zabránil. Snad to zas bude brzy možné. Emily přišla s myšlenkou vytvořit a pak pověsit ikony předešlého prezidenta se slovy, "Sbohem Done" a pak poskytnout každému z nás možnost, za patřičného proslovu, učinit co měl/a na srdci. Bylo zajímavé poslouchat a sledovat, jak se papír přeměňoval v popel v přistaveném venkovním krbu. Bylo moc fajn zas posedět s kamarády, každý zachumlaný do mnoha vrstev jak Michelín.
středa 20. ledna

Poledne ve Washingtonu

Sledovali jsme v přímém přenosu inauguraci 46tého amerického prezidenta. Přihlíželi i Karla a Mňoukí. Naštěstí se nic zlého nepřihodilo. Líbily se nám proslov nového prezidenta volajícího po jednotě v národě, poetické recitování mladé autorky a vokální vložky známých interpretů. Přítomni byli tři předešlí prezidenti, až na toho nyní předposledního. Obřad se povedl. Zda i volání po jednotě bude mít kladnou odezvu?

Jaká jednota je v Čechii ?

Díky čtenářce VN jsem věnoval hodinu četbě a úvahám Petra Placáka. Konkrétně o čem se rozepsal včera v článku Retardace aneb Od krále k prezidentovi.
úterý 19. ledna

Večerní hra světel

Zde jsou odchody světel. Jaké světlo nastane příští den - bílé? či černé?
úterý 19. ledna

Kouřilo se ze mě

Na vodu jsem se vypravil hodinu před východem slunce v očekávání hry barev. N
euvěřitelně se vyplnilo. Byla také pořádná zima. Povedlo se mi zachytit kouzelnou páru, vystupující ze mě. U laguny jsem sledoval, jak se jeden orel připojil k druhému. Odcouval jsem od nich tak, abych je mohl zachytit se zajímavým pozadím. Mezitím paprsky vycházejího slunce se zrcadlily z oken budov a odrážely z hladiny Kolumbie. Udělal jsem také panoramatické video. Pusť si ho na celou obrazovku. Klikni SEM. Tentokrát jsem obvesloval svůj okruh v opačném směru. Na Wenatchee jsem se pozdravil se čtyřmi vodačkami. 
úterý 19. ledna

Jak smýšlí republikáni ve srovnání se všemi voliči, s demokraty a nezávislými

Jedna z největších amerických tiskových agentůr, NBC, udělala výzkum veřejného mínění a zveřejnila ho před pár dny. Dnes je den před předáním moci novému prezidentovi a nové vládě. NBC poznamenalo, jak demokrati a republikáni žijí v dvou naprosto odlišných světech. Bude velmi obtížné nalézt v této zemi politický kompromis a fungující demokracii, když je ve veřejnosti taková propast v mínění ohledně zákonnosti voleb, fyzického útoku na kongres 6. ledna 2021 a co by kongres měl udělat s prezidentem po tom útoku.

Zde je legenda ke statistikám na obrázku

1. Ano, příchozí prezident vyhrál legálně
2. Důvěřuje, že hlasy v 2020 byly spočítány přesně
3. Chválí, jak dosavadní prezident pracoval
4. Vpád do budovy kongresu dne 6.1.2021 byl teroristický čin
5. Hlavně/výlučně zodpovědný za vpád 6.1. byl dosavadní prezident
6. Hlavně/výlučně zodpovědný za vpád 6.1. bylo hnutí Antifa
7. Kolik % lidí je pro vypuzení současného prezidenta z funkce před skončením jeho termínu
pondělí 18. ledna

Práce

Připravoval jsem podklady pro nákup přístrojů pro zákazníka, který si na podzim objednal kluzák LAK-17Bfes. Vyřizoval jsem korespondenci.
Občerstvil jsem odkazy v rubrikách VN.

Na běžkách podél Rampouchové řeky

Odpoledne jsme zajeli asi 30 km na severozápad. Sníh byl zledovatělý a rozemletý krystal, třpytil se ve slunci, kterého bylo habaděj. Setkali jsme se se známými; LT, Patrickem, viděli zpovzdálí Monteho, Judy a jejich rodinu. Emily si pochvalovala své nové lyže a boty, které jí nezpůsobovaly otlaky; aspoň si na ně při lyžování nestěžovala.
neděle 17. ledna

Úsvit a orel

Stihl jsem zachytit úchvatný zas východ slunce nad řekou Kolumbií. A pak duhovou oblohu, až do zelena. Peřejemi jsem se ani na třetí mocný pokus nevydral. Výborně jsem si však při tom pocvičil. U mostů se zas spárkovaly další páry hus. U ústí horní delty do Kolumbie se mi poštěstilo z docela blízka sledovat pokusy bělohlavého orla ulovit si něco z vody k snídani. Na vodě mi bylo báječně.
sobota 16. ledna

Ranní červánky

Slunci se povedlo vplížit se pod vrstvu mraků, okolo půl osmé ráno.
VIDEO Episoda 14 - Missie

Posádka výstavby Vleku 2 čelila divokému počasí když zahájila rok 2021. Probíjí se kupředu. V epizodě 14 filmu On The Way Up nám Delcie přináší aktuální informace o tom, co se stalo za poslední týden, hlavní ředitel střediska Josh Jorgensen hovoří o dokončení projektu a my se vracíme zpět na vrchol, abychom viděli hlavní body z vrcholu terminálu. V neposlední řadě sledujeme, jak se tažné kolo poprvé otáčí.

Radost lyžařům !
Na Missii začali s navlékáním nosného lana na vlek č. 2. !  >>

Nosné lano je to dolní na fotce, odvíjené ze špulky jak niť. Horní lana na fotce jsou elektrické kabely.
pátek 15. ledna

Běžkaření u líhně lososů

Odpoledne jsme s Emilí vyrazili do 30 km vzdáleného Leavenworthu, kde podél Rampouchové řeky je upravovaná běžkařská trať. Máme předplacenou permanentku. A i jiní! Náhodně jsme se setkali s kamarády LT, Montem a Judy. Sluníčko spolupracovalo a i sníh.

Práce

Po návratu do kanceláře jsem písemně odpověděl na dotazy zákazníků.
pátek 15. ledna

Husy a (zatím) žádné sluníčko

Při východu slunce mu silná vrstva mraků bránila dosáhnout až na zem a na vodu. Vlnové atmosferické proudění vytvářelo zajímavé útvary na obloze. Hus bylo habaděj. A už se začínaly párovat.
čtvrtek 14. ledna

Červánky za západu slunce

Tentokrát jsem si všiml první. Fotky z našeho balkonu.
čtvrtek 14. ledna

Sjezdování s dámami

Setkali jsme se na Missii s PatT, KathyJ a LindaS. Ty avizovaly předem, že podmínky byly dobré. To Emily přesvědčilo zas se vypravit na sjezdování. Připojil jsem se jako páté kolo u vozu. Koukni se na video
čtvrtek 14. ledna

Červánky za svítání

Byl jsem tak zabraný do práce v kanceláři, že by mi ušel krásný východ slunce, nebýt upozornění telefonátem od Emily.
středa 13. ledna

Klid po bouři

K ránu mě vzbudilo kvílení větru. Poryvy byly na letišti přes 80 km/h. Na vrcholu Missie zaznamenali 195 km/hod. Při východu slunce to ještě silně foukalo. Rozhodl jsem se udělat průzkum spojený s nákupem. Obchod je přímo u řeky. A ejhle! Na veslování to bylo! Tak rychle s nákupy domů, pozdravit Emily, převléknout se do oblečení na veslování a na vodu. Tentokrát jsem nenalezl nic fotogenického, ale nádherně jsem si zavesloval. Domů jsem se vrátil až před polednem. Odpoledne jsem pak pracoval na přípravě federálních daní.

foto kredit Emily
úterý 12. ledna

Sníh okolo domu

Když se rozednilo, naskytl se pohled na pocukrované okolí.
úterý 12. ledna

Nasněžilo asi 5 cm vlhkého sněhu

Pěkně jsem se zmáčel při odhrabování před garáží.
pondělí 11. ledna

Veslování ve znamení volavek

Byl vyloženě dušičkový den a klid. Volavky se vyskytovaly dnes doslova na každém kroku, tedy: záběru vesel. Mimo ně jsem volal na orly a husy. Obvesloval jsem svůj obvyklý okruh a bylo mi báječně.
neděle 10. ledna

Luna akrobatka

Luna pomáhá Karle s odklidem sněhu (video).

video kredit Emily
neděle 10. ledna

Vítek instalatér

Zatímco Emily, Karla a Luna se probíhaly po pěskařské trati Velké Údolí (kde psi smí běhat spolu s běžkaři),
jsem zápolil s výzvou nainstalovat novou baterii do dřezu v kuchyni u Karly. Vyžádalo si to jednu návštěvu 15 km vzdáleného železářství pro součástky a pak hodně hrubých slov během montáže. Ještě, že holky byly mimo. Po hodinách práce byl vodovod zas funkční a Karla potopu snad mít nebude.

Psaní

Potěšil mě Milan napsáním.

foto kredit Karly
sobota 9. ledna

Vítek spí s Lunou na zemi u Karly v kuchyni

Zmožen běžkařením s kamarády, veselou hodinkou, vařením nového druhu tofu pro Emily a Karlu jsem se uvelebil na zem. Luna se připojila.
sobota 9. ledna

Běžkaření v údolí Mazama s Debbie a Mike
sobota 9. ledna

Měsíc a východ slunce v Methow
pátek 8. ledna

Běžkaření u jezera Pearrygin a předčítání pohádky Podzimce
pátek 8. ledna

Rozřešení hádanky

A další nová: Kdo co a kde to je?
pátek 8. ledna

Dnešní hádanka

Kdo to uhodne?
čtvrtek 7. ledna

Vítek našel kamaráda (Běžkaření u líhně)

V téměř plném počtu se parta běžkařů proběhla tentokrát v opačném směru. Podělil jsem se o čokolády od Rusů. Někteří z naší party se pozdrželi po běžkaření u ohně na patiu restauračky O´Grady, která je hned vedle parkoviště pro běžkaření. 
čtvrtek 7. ledna

Veslování 1-2-3

A sluníčko!
středa 6. ledna

Kamarádky

(Mňoukí a Luna spokojeně spí vedle sebe.)
úterý 5. ledna

Veslování za čarovných červánků

Už při cestě z domu se obloha předháněla v kouzlení. A co pak potom? Posuď.


Nejmladší generace

Nové fotky a videa  Podzimky  a  Právníčka


Prostřední generace

Karla přijela s Lunou na pár dní do domu, kde vyrostla.
pondělí 4. ledna

"Každý mrak má bílé krajky"
pondělí 4. ledna

V práci

Věnoval jsem se zákazníkům. Venku pršelo.


Konec éry

Staré odchází a nové přichází. Poděkování čtyřicet let starým přístrojům, jednomu z prvních plachtařských navigačních počítačů, německému Zanderovi, a také nyní starouškovi mezi leteckými rádii, americké Terra. Zvážil jsem je, abychom věděli s Alexem a Markem, jakou váhu jsme odmontovali z přístrojové desky kluzáku "CD". Vyšlo to přesně na šest liber.
neděle 3. ledna

V práci

Vstal jsem o půl čtvrté a pokračoval jsem v dohánění pracovních úkolů. Hlavní úkol bylo ošetřování nejnovější objednávky kluzáku LAK17Bfes. Před svítáním jsem se převlékl do veslařského vybavení.

Veslování s ptactvem

Tisíce kanadských hus se předváděly ve skupinových vzletech a přistáních; byla lahodná slast je moci sledovat z bezprostřední blízkosti a obdivovat jejich aerodynamické mistrovství. Obvesloval jsem svůj obvyklý dvanáctikilometrový okruh. U horního mostu jsem sledoval dvě srny. Také nezvyklé namlouvání mezi dvěma geneticky různými volavkami; běžnou šedou a volavkou noční (to je ta se žlutým břichem a nohami).
sobota 2. ledna

V práci

Doháněl jsem pracovní úkoly - hlavně zodpovídáním dotazů od kupců kluzáků a náhradních dílů pro ně. Soukromě také na dotazy od Alexe.

Film Selma

Emily mě varovala; vážný film. Docela mě nakonec pohnul. Pravdivá kronika líčící průběh bouřlivých tří měsíců v roce 1965, kdy Dr. Martin Luther King vedl riskantní nebezpečnou kampaň cílenou na zajištění rovného volebního práva a postavil se tváří v tvář násilným protivníkům.
pátek 1. ledna

S aeroklubáky

Lee se dotazuje a Mark vysvětluje veliký projekt, který na popud Alexe Mark spolu s ním podnikl: aerodynamickou a estetickou obnovu křídel klubového kluzáku IS28B2.
Alex mezitím vymontoval kompletní palubní desku z CD; v přípravě na její kompletní obnovu.
Členové rodiny Alexe rodiny tolerovali jeho zálibu. Vytvořil si však spojenkyni ve svém nejstarším dítěti, patnáctileté Sophii. Ta ode mě (od coby pověřeného leteckého instruktora) potřebovala doporučení na přezkoušení. Možná ke konci zimy získá průkaz soukromé pilotky. Ostatní členové jeho rodiny mezitím postavili dva sněhuláky - jeho žena Kaťa s prostředním synem Fjodorem a dvouletým juniorem Nikitou.
pátek 1. ledna

Na vodě i na sněhu

Snažil jsem se zachytit něco z tradiční novoroční vodácké regaty. Ukázalo se, že žádná (oficiálně, kvůli nařízením ohledně kovidu) nebyla organizovaná. Asi pět vodáků se různě na vodě a v deltě poschovávalo. Na ně shlížely stovky kanadských hus a několik bělohlavých orlů.
Následně na veslování jsem se připojil k naší tradiční partě na běžkaření u líhně lososů v Leavenworthu.
pátek 1. ledna

PF 2021
Vesele si vyskoč do nového roku !

Vše nejlepší v novém roce ti přeji, hlavně dobré zdraví a štěstí.


čtvrtek 31. prosince


Vítání Nového Roku s chlebíčky

Nový rok jsme přivítali s předstihem tří hodin před krbem.

Silvestr na sněhu s rodinou Erica

Na běžkařské dráze v Peshastinu, poblíž Leavenworthu. Psice Luna byla v sedmém nebi.