Vítkovy noviny

říjen 2010


Čas a teplota ve Wenatche

Rubriky: Index novin | Plachtění | Práce | Veslování | Videa | Evan | Pošli mi email

Nápověda: Klikni na obrázek a otevře se zvětšenina. Klikni na Index vydaných novin pro jiné měsíce. Klikni na podtrhnutý text pro spojku na další odkaz.

Do října jsme vstoupili s vervou. Když jsme jeli vyzvednout dceru Karlu z nádraží, podařilo se nám při couvání z garáže přerazit sloupek s poštovní schránkou.
Na své narozeniny jsem pak sloupek opravil. Karla a Evan mi k nim vytvořili toto přání:
Slavit přišli přátelé z našeho šlapacího klubu. Rozhodně je zlákala možnost přijít koštovat zas nové druhy piv, které jsme společně nashromáždili v hojném množství.
Na přání Karly jsme se šli podívat do letního kina. Film byl o upírech (něco pro mě). Po tomto představení kino zavřelo své brány naposledy. Že by upíři zapůsobili?
Vesloval jsem v říjnu obden, vynechal jen v době cestování. Také jsem se po veslování koupal u tohoto doku; letos si tak užíval až do konce října.

Více fotek z veslování v říjnu...

Šestého října přijela z Německa na měsíční pobyt v rodinách a v místní škole skupina středoškoláků za účelem vylepšit své znalosti angličtiny a poznat zdejší život. Jejich průměrný věk byl 15 let. Na měsíc jsme pak s Emilí u nás doma ubytovali školačku Jannu (na obr. první zleva v dolní řadě). Studenti byli z okolí Stuttgartu, z Andreae gymnázia v Herrenbergu.
Holandsko
- školní sraz
 
V půli října jsem se vypravil na krátkou návštěvu do Holandska. Tam jsem se zúčastnil třídního srazu školy Nijenrode, do které jsem chodil v tomto zámku před čtyřiceti lety.
Sešlo se nás víc jak půlka z původních 120 žáků, kteří v roce 1970 zde začali své dvouleté studium. Ze svého mladistvého vzezření jsme sice trochu ztratili, ale vůbec ne z našeho elánu.
Bylo prima strávit plné tři dny spolu povídáním, navštěvováním pozapomenutých míst, a rozjímáním. Nejvíc jsem si povídal se s svými nejbližšími kamarády z Nijenrode, Etiennem, Joopem a Wimem. Dorazili jsme zdaleka; E z Argentiny, a J+W také z Ameriky. Všichni jsme se shodli na tom, že se zde sejdeme znovu, nejpozději za pět let.

Více fotek z Holandska..

Česko - domovina  
Byla by škoda nepodívat se do vlasti, Když už jsem byl Evropě. Tak jsem se po školním srazu v Holandsku vypravil na krátkou návštěvu za bratrem, kamarády a navštívil své pracovní dodavatele.
Pohled na náš rodinný dům mě moc potěšil. Renovaci jsme spolu s bratrem Milanem zajistili letos začátkem léta.
Vyšlo nám pár nádherných dnů babího léta na procházky po blízkém i vzdálenějším okolí, povídání, a návštěvu příbuzných. Omlouvám se všem přátelům, které jsem tentokrát pro krátkost návštěvy nenavštívil či ani nezavolal. Snad tedy příště.

Více fotek z České republiky...

   
Po putování šťavnatou zelení Holandska a zalesněnými křivoklátskými hvozdy jsem se vrhl do pochodů vyprahlými pláněmi východního Washingtonu, nabízejích léčivou terapii pro stesky po domovině.
V říjnu měl narozeniny také náš kamarád Monte, ze šlapací party.
Předposlední víkend v říjnu jsme vyrazili na návštěvu u našich dětí v Takomě. Vzali jsme s sebou také Němku Jannu. Cestou přes hory jsme měli střet se srncem. Panely auta byly podemolované. Chudák srnec se po chvíli zvedl a odbelhal do lesa. Měli jsme štěstí, mohlo to dopadnout hůře.
Karla a Janna měly spolu plno dobré zábavy, zatímco Karla oprašovala své znalosti němčiny. S Evanem jsme se vypravili do jeho oblíbené restaurace pro kolaře. Jeho přesun do Portlandu za prací se uskuteční v asi lednu.
V Takomě jsme navštívili několik atrakcí; nynější obě bydliště našich dětí, výstavu skleněných dýní, univerzitu, střední školu použitou v jednom filmu , a vystoupení mladých tanečníků u příležitosti nadcházejího svátku strašidel.
Přespali jsme v Olympii a tam se dobře pobavili u Mary Jane a Judsona.
Poblíž mého bydliště ve východním Wenatchee začali stavět novou obchvatnou silnici. Byl jsem zvědav, jak si poradí s překročením jedné rokle. Staví tam most, má být hotov za dva roky a stát 10 milionů dolarů. Klenutý most má vypadat takto. Nová obchvatná silnice takto.
Vyšlápli jsme si ke Starobylým jezerům. Jsou v postranním kaňonu řeky Kolumbie asi padesát km na jih od Wenatchee.

Více fotek...

Poslední sobotu v říjnu jsem pomáhal s ostatními členy aeroklubu rozebírat kluzáky a skládat je jak sardinky do klubového hangáru. Přicházející zima se přihlásila brzy, rozebírali jsme za deště.

Více fotek...

Ve třech jsme si v neděli vyjeli na asi 200 km okružní jízdu na východ od Wenatchee.

Více fotek...

31. října večer se zde slaví svátek strašení, Halloween. Přišlo nám zastrašit letos asi dvacet dětí, koledujících o pamlsky. K našemu domu je přilákaly naše osvícené dýně, které jsme nedávno vydlabali.
Poslední den v říjnu jsem zakončil veslování osvěžující koupelí v řece Kolumbii. Bylo 8°C a krásné sluníčko.
 

Jaký byl říjen tvůj?